ING Bank România. Ce se schimbă începând cu 1 ianuarie

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Există și excepții
Există și excepții
Autentificarea tranzacţiilor online va fi cu doi factori de la 1 ianuarie, dar vor exista şi excepţii, precum plăţile de mică valoare de la comercianţi sau tranzacţiile recurente, a explicat, vineri, Crina Nicolae, director Carduri ING Bank România, în cadrul unei conferinţe online.

Ea a afirmat că directiva PSD2 aduce multe schimbări din punct de vedere al securităţii. Aceasta îşi propune să sporească securitatea tranzacţiilor în general, tranzacţiilor online în special şi asta pentru că îşi doreşte să aducă mai multă încredere în rândul consumatorilor pentru aceste operaţiuni.

"Solicitarea este ca pentru orice tranzacţie online să existe o identificare cu doi factori din categorii distincte astfel încât dacă un factor este compromis, de exemplu cineva a aflat parola, există în continuare un factor care protejează tranzacţiile online", a declarat Crina Nicolae. Ea a menţionat şi câteva exemple de autentificare cu doi factori: autentificare în aplicaţia de internet banking sau cod primit prin SMS şi o parolă statică.

Potrivit reprezentantului ING, de la 1 ianuarie 2021 legea solicită ca pentru tranzacţiile online autentificarea clienţilor să se facă cu doi factori, dar vor exista şi câteva excepţii de la aceste cerinţă.

Citește și ING Bank lansează o nouă opțiune, ING Pay Credit

"Care sunt excepţiile de la autentificare. Legiutorul îşi doreşte ca tranzacţiile să fie sigure, ca utilizatorii de carduri să fie protejaţi pentru tranzacţiile online, dar nu îşi doreşte să facă viaţa grea utilizatorilor. Nu îşi doreşte să fie dificile tranzacţiile online. Aşa că acolo unde riscul de fraudă al unei tranzacţii este mic sau poate fi diminuat prin controale alternative legiuitorul permite excepţii de la această autentificare strictă. Deci permite ca tranzacţiile e-comerce să se desfăşoare fără autentificarea clientului. Pentru client totul va fi transparent. Va introduce datele de card şi tranzacţia se va realiza. În spate există nişte validări care încadrează tranzacţia în aceste excepţii. Exemple de excepţii sunt sume mai mici de 30 de euro pe tranzacţii, cu maximum 5 tranzacţii consecutive sau maxim de 100 de euro cumulat de la ultima autentificare strictă. Banca face acest calcul sau această analiză pentru fiecare tranzacţie", a precizat Crina Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu

pixel