ING, rezultate în scădere pe 2020. Pentru alte sectoare ar fi mană cerească

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
ING Bank România a obţinut în 2020 un profit brut de 574 milioane de lei, în scădere cu 37% comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile totale s-au situat anul trecut la 2,1 miliarde de lei.
ING Bank România a obţinut în 2020 un profit brut de 574 milioane de lei, în scădere cu 37% comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile totale s-au situat anul trecut la 2,1 miliarde de lei.
ING Bank România a obţinut în 2020 un profit brut de 574 milioane de lei, în scădere cu 37% comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile totale s-au situat anul trecut la 2,1 miliarde de lei, în urcare cu 3%, a anunţat luni banca.

Banca avea anul trecut depozite atrase în valoare de 45 miliarde de lei (+23%), iar portofoliul de credite se situa la 28,7 miliarde de lei (+3%). Costurile cu provizioane au fost de 524 milioane de lei (+236%).

"2020 a fost un test de rezilienţă pentru noi şi pentru întreaga industrie bancară. Sunt mândră de ceea ce a realizat echipa ING în aceste vremuri fără precedent. Am fost alături de clienţii noştri şi implicaţi în societate, continuând în acelaşi timp să lansăm noi produse şi servicii. Am amânat plata ratelor pentru 32.000 de clienţi vulnerabili şi am oferit măsuri personalizate de restructurare a datoriilor celor în dificultate. În cadrul programului IMM Invest, au fost primite 7.500 de cereri şi am aprobat împrumuturi în valoare de 1,3 miliarde de lei, în timp ce finanţarea sustenabilă continuă să fie o prioritate", a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Banca precizează într-un comunicat de presă că anul trecut peste un milion de clienţi au utilizat în mod activ ING Home'Bank, cu un total de 219 milioane de conectări, iar 68% au folosit aplicaţia de pe dispozitivele lor mobile.

Citește și: Hagi. Cele două soluții pentru industria fotbalului românesc

În ceea ce priveşte clienţii Business Banking (persoane juridice cu o cifră de afaceri anuală de până la 500 de milioane de lei), platforma ING Business pentru companii a înregistrat o creştere de aproximativ 65% a autentificărilor, ajungând la un total de 2,7 milioane de conectări, din care 35% au fost realizate exclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile. Numărul tranzacţiilor a crescut cu 84% faţă de nivelul anului 2019.

ING precizează că şi-a sprijinit clienţii Business Banking prin aderarea la iniţiativele menite să ofere sprijin şi finanţare companiilor: amânarea obligaţiilor de plată şi IMM Invest. Aproximativ 1.200 de companii care îndeplineau criteriile de eligibilitate stabilite prin lege au beneficiat de amânarea ratelor. Pentru companiile care nu au fost eligibile în cadrul programului, ING a propus propriile soluţii de restructurare a datoriilor.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Germania / FOTO: Unsplash
Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...


pixel