Astfel, petrolul marca Brent, de referință în Europa, a pierdut 2 cenți, ajungând la 79,29 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut tot cu 2 cenți, coborând la 75,64 dolari. În timpul ultimei sesiuni de tranzacționare, ambele referințe au cedat mai mult de un dolar. .
Potrivit datelor publicate duminică, în aprilie, activitatea de producție a Chinei a înregistrat o încetinire, evoluție neanticipată de analiști și de jucătorii din piață, fiind prima contracție, începând din decembrie, a indicelui directorilor de achiziții din industria prelucrătoare.
Problema este că această încetinire ar putea da peste cap previziunile analiștilor, care sperau că redresarea industrială și economică a Chinei după pandemia de coronavirus va stimula cererea de petrol din acest an.
În plus, Rezerva Federală a SUA, care se întrunește marți și miercuri, este de așteptat să-și majoreze ratele dobânzilor cu încă 25 de puncte de bază. Creșterile ratei dobânzii reduc adesea cererea de aur negru.
În ultimele săptămâni, temerile legate de starea de sănătate a sectorului bancar au cântărit inclusiv asupra prețului petrolului în ultimele săptămâni, iar faptul că o a treia instituție bancară, First Republic Bank, din Statele Unite ajunge în pragul falimentului în doar două lunii, fiind sechestrată de autoritățile de reglementare înainte de a fi cumpărată de JPMorgan nu a făcut decât să întărească aceste îngrijorări.
Pe lista veștilor cu impact asupra pieței petrolului trebuie adăugate și rezultatele unui sondaj publicate luni și care indică faptul că stocurile de țiței din SUA ar putea scădea pentru a treia săptămână consecutivă. Sondajul a venit înaintea raportului pe care Institutul American al Petrolului, un grup al producătorilor din acest sector, urmează să-l prezinte astăzi, cu doar câteva ore înainte ca Energy Information Administration, componenta de statistică a Departamentului de Energie al SUA, să-și publice, la rândul ei, rezultatele și prognozele. Anticipativ, analiștii au vorbit de o posibilă reducere a producției de petrol.
Citește și Motorina redevine mai ieftină decât benzina la unele stații. Prețurile zilei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...