Înmatriculările de motociclete, ATV-uri și scutere, în creștere în România
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Înmatriculările totale de motociclete, ATV-uri şi scutere au crescut cu 17,1% în primele nouă luni din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, arată o analiză de piaţă, publicată de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA).

Potrivit sursei citate, anul 2020 a debutat cu o creştere consistentă a înmatriculărilor de motocicluri, respectiv de 30,5%, în ianuarie, şi 6,3%, în februarie.

În acelaşi timp, luna aprilie a reflectat impactul pandemiei COVID-19, cu o scădere abruptă de 59,1%, trend care a continuat şi în luna mai (-12,9%). Ulterior, piaţa a revenit pe plus, mai precis în ultimele patru luni, după cum urmează: iunie (+33,8%), iulie (+10,5%), august (+46,3%) şi septembrie (+68,9%).
Ca urmare a acestei evoluţii, în intervalul ianuarie - septembrie, se consemnează o creştere generală de 17,1% a înmatriculărilor totale de motocicluri (motociclete, ATV-uri, scutere), în comparaţie cu achiziţiile de autoturisme, care au scăzut cu 31,8%.

Pe segmente, analiza de piaţă arată o creştere a înregistrărilor la motociclete (4,9%) şi ATV-uri (+38,5%). În schimb, în cazul scuterelor există o scădere 12%, la nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

În ceea ce priveşte topul pe mărci, la motociclete, primul loc este ocupat de BMW - cu 302 de unităţi (19,9% cotă de piaţă), Honda - cu 283 unităţi (18,6% cotă de piaţă), Kawasaki - cu 182 de unităţi (12% cotă de piaţă), Yamaha - 163 de unităţi (10,7% cotă) şi KTM - cu 136 de unităţi (8,9% cotă).

RAR a lansat o aplicație cu informații despre daunele vehiculelor înmatriculate în România

La scutere, primele trei poziţii ale clasamentului sunt ocupate, în ordine, de Piaggio (81 de exemplare), Yamaha (63), SYM (51), BMW (35) şi Honda (21).

De asemenea, la categoria ATV, pe primul loc se află CF Moto, cu 1.240 de unităţi, urmată de Lin Hai - cu 269 de unităţi şi TGB (130).

Din punct de vedere al analizei teritoriale, judeţele în care s-au înmatriculat cele mai multe motociclete sunt: Municipiul Bucureşti - cu 612 de unităţi (40,3% din total), judeţul Ilfov (97 de unităţi şi 6,4% din total), judeţul Cluj - cu 86 unităţi (5,7%, dar care înregistrează cea mai mare creştere, respectiv +48,3%), judeţul Constanţa - cu 59 de unităţi (3,9%) şi judeţul Braşov cu 57 de unităţi (3,8%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel