Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti cu 14.900 tone mărfuri încărcate şi 20.900 tone descărcate, Traian Vuia Timişoara, cu 2.900 tone mărfuri încărcate şi 4.900 tone descărcate, şi Avram Iancu Cluj-Napoca, cu 3.100 tone mărfuri încărcate şi 3.900 tone descărcate.
În ceea ce priveşte transportul intern, cele mai însemnate ponderi au fost înregistrate pentru aeroporturile Henri Coandă - Bucureşti, cu 17,5% în total tone mărfuri încărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 51,7% şi Traian Vuia Timişoara, cu 30,8%.
Confederaţiile sindicale japoneze solicită ca muncitorii să beneficieze de cea mai mare majorare salarială din ultimii 25 de ani, a informat. vineri. Japanese Trade Union Confederation, într-un moment în care atât Guvernul de la Tokyo, cât şi Banca Centrală a Japoniei au îndemnat firmele să majoreze salariile angajaţilor pentru a susţine economia, transmite Reuters.
În cadrul negocierilor salariale de primăvară, denumite "shunto" în Japonia, un sondaj derulat în rândul a aproximativ 2.000 de sindicate din întreaga ţară arată că, pentru acest an, este cerută o majorare salarială medie de 4,49%. Este pentru prima dată după anul 1998 când sindicatele japoneze solicită o majorare salarială mai mare de 4%.
Angajaţii din cea de-a treia economie a lumii au fost încurajaţi de apelurile exprimate de către diverşi decidenţi care au cerut majorarea salariilor pentru a putea susţine revenirea economică fragilă de după pandemie, care este ameninţată de faptul că inflaţia este la cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii.
Japanese Trade Union Confederation, organizaţie denumită în mod colocvial drept "Rengo", este cea mai mare confederaţie sindicală japoneză, ce reprezintă aproximativ şapte milioane de angajaţi. Chiar dacă cei care lucrează în cadrul micilor firme, cei cu contracte de muncă temporare şi cei care nu sunt membri de sindicat beneficiază de majorări salariale mai reduse, cifra rezultată la finalul negocierilor anuale dintre JTUC şi Japan Business Federation este considerată un indicator de referinţă pentru tendinţele salariale din întreaga Japonie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...