INS va propune soluții pentru politici publice. 240 de funcționari, specialiști în advocacy
Autor: Alex Dinu
Data actualizării:
Data publicării:
România are nevoie de experţi în accesarea şi evaluarea datelor, o nouă profesie pe piaţa muncii.
România are nevoie de experţi în accesarea şi evaluarea datelor, o nouă profesie pe piaţa muncii.
240 de funcționari din cadrul Federației Naționale a Statisticienilor au finalizat proiectul de cursuri RADIS prin cares-au pregătit în domeniile de management organizațional și advocacy.

”Prin acest proiect vom propune soluții alternative la politicile Guvernului prin care să optimizăm pe baza datelor statistice mecanismele societății din România”, a declarat Răzvan Bordeanu, managerul de proiect al RADIS.

 Asociația pentru Reformă în Administrație și Transparență Decizională a implementat împreună cu Federația Statisticienilor din România un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Adminsitartivă 2014-2020 prin care va crește cerența procesului deciziona și a transparenței în administrația publică.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 1 - Administrație publică și sistem judiciar eficiente. Valoarea totală a proiectului a fost de 998.988,98 lei, din care: FSE 822.209,74 lei, buget național 156.799,45 lei și contribuție proprie 19.979,79 lei.

Proiectul s-a derulat în perioada martie 2018 – iulie 2019 și a inclus evenimente de colectare informații și cursuri de pregătire, având ca obiectiv principal crearea unei rețele naționale de consolidare a dialogului social și pentru creșterea coerenței, eficienței, predictibilității și transparenței procesului decizional în administrația publica.

Principalele rezultatele atinse în cadrul proiectului au constat în:
- crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de colectare și interpretare a datelor statistice utilizate în fundamentarea politicilor publice
- instruirea a 240 de funcționari publici din cadrul rețelei, prin două cursuri în domeniile Management Organizațional și Comunicare în Comisiile de Dialog Social și Tehnici de Advocacy pentru formularea propunerilor alternative la politicile publice inițiate de Guvern
- organizarea a 8 mese rotunde în vederea explorării nevoilor de reglementare a acordurilor colective
- realizarea unei politici publice alternative privind reglementarea acordurilor colective
- organizarea unei conferințe de promovare a politicii publice alternative
- organizarea unei conferințe de închidere a proiectului

Creșterea economică raportată de INS, în consens cu prognoza Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel