Înscrieri între Crăciun și Anul Nou pentru granturi de 1 milion de euro. Florin Jianu: ”Jaful continuă”
Autor: Matei Ion | 24 noi, 17:42
Florin Jianu
Florin Jianu
Florin Jianu, președintele Consiliului IMM-urilor, reclamă o situație neobișnuită și publică un document în care se arată data la care ar urma să demareze apelul de proiecte prin care firmele micro, mici și mijlocii vor accesa granturile de până la 1 milion de euro fiecare.

Data la care ar urma să se depună dosarele cu proiecte este 27 decembrie, exact între Crăciun și Anul Nou.

Ceea ce este și mai derutant este faptul că în documentul prezentat de Florin Jianu firmele ar urma să se înscrie pe portalul IMMRECOVER, adică sistemul online gestionat de Ministerul Economiei și de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru depunerea proiectelor la granturile COVID pentru IMM-uri.

Însă în schema de ajutor de stat publicată în Monitorul Oficial din 22 noiembrie, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, se arată că înscrierile sunt de fapt pe portalul MySMIS2014, sistemul electronic de gestionare a fondurilor UE.

Dacă se va confirma și oficial data de începere a înscrierilor, se așteaptă o luptă încordată în care firmele se vor bate pentru un buget de numai 358 de milioane de euro. La grantul maxim acordat, de 1 milion de euro, vor fi mai puțin de 360 de beneficiari. Spre comparație, la vechea Măsură 3, anulată de guvernanți, s-au înscris 27.736 de aplicanți, cu solicitări în valoare totală de peste 3 miliarde de euro, scrie Startupcafe.

G Ad:

Citește și:

Rogojinaru (MEAT): Degeaba vin banii UE, dacă la IMM-uri ajung în 2027

Țintele PNRR au fost stabilite. Lista COMPLETĂ

Portretul întreprinzătorului român: Cu experiență, dar singuratic

Ceea ce este de luat în seamă este faptul că, nici Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nici Autoritatea de Management a Programului Operațional Copetitivitate nu au publicat oficial Ghidul solicitantului, pentru a putea putea spune cert că documentul publicat de Florin Jianu este corect.

Florin Jianu ar fi primit respectivul document de la minsterul de resort deoarece Consiliul IMM este reprezentat și în Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Competitivitate, au spus surse pentru StartupCafe.

În Comitet, Jianu a făcut o serie de propuneri de modificare a Ghidului, dar nu au fost luate în seamă de Autoritatea de Management POC.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este încă condus interimar de premierul demis Florin Cîțu, dar urmează fie numit, Dan Vîlceanu, în noul guvern Ciucă, aflat încă în procedura parlamentară.

Dan Vâlceanu a primit aviz favorabil pentru MIPE din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Florin Jianu scrie pe Facebook:

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro