Inteligența artificială ar putea menține șefi la conducere după moartea lor
Autor: Antonia Popescu | 24 noi 2022, 08:43
Inteligența artificială ar putea menține șefi la conducere după moartea lor
Inteligența artificială ar putea menține șefi la conducere după moartea lor
Un nou proiect explorează ideea de a folosi inteligența artificială pentru a-i menține pe șefi în controlul companiilor lor după ce aceștia mor - planul straniu ar putea face ca oamenii să le ceară sfaturi managerilor lor morți.

Creatorii plănuiesc să folosească inteligența artificială pentru a crea "nemurirea digitală", astfel încât șefii să poată fi la conducere și după ce mor.

Proiectul de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) este testat pe urmele digitale a 25 de persoane pentru a crea versiuni nemuritoare ale acestora.

Inițial, tehnicienii au creat această tehnologie pentru a crea versiuni digitale ale persoanelor dragi, care ar putea trăi mult timp după moartea acestora.

Dar acum se analizează dacă nu cumva șefi precum Elon Musk sau chiar Sir Alex Ferguson ar putea fi solicitați să primească sfaturi cu privire la decizii cheie după ce mor.

Hossein Rahnama, de la MIT, a inițiat proiectul "Augmented Eternity" pe baza cantității mari de date pe care oamenii le lasă pe rețelele de socializare.

El credea că datele oamenilor ar putea face posibilă antrenarea unei inteligențe artificiale care să se comporte în mod plauzibil ca ei.

Rahnama a spus: "De exemplu, ar putea fi posibilă reproducerea cunoștințelor deținute de profesioniștii cu experiență? A fost relativ ușor să cartografiez aceste baze de cunoștințe. Am lucrat cu un CEO foarte cunoscut al unei companii din Fortune 500, care a înființat compania. Are 80 de ani și a vrut cu adevărat să lase o moștenire pentru echipa sa, pentru echipa sa executivă și pentru acel proiect. Avatarul directorului general nu le spunea cu adevărat oamenilor ce să facă, dar putea împărtăși o opinie despre ceea ce îi place sau nu, sau despre un anumit punct de vedere.", potrivit Dailystar.

China avansează cu lucrările la "Soarele artificial"

Lucrările la o componentă esenţială a celui mai important proiect de reactor de fuziune nucleară din lume, supranumit "Soare artificial", au fost finalizate de China, a anunţat dezvoltatorul acestuia, transmit miercuri agenţiile Xinhua şi EFE.

Producţia primului panou îmbunătăţit pentru transferul de căldură al Reactorului Termonuclear Experimental Internaţional (ITER) a fost finalizată. Performanţele sale "depăşesc în mod substanţial cerinţele de proiectare", panoul devenind astfel potrivit pentru producţia în masă, conform dezvoltatorului său, Southwestern Institute of Physics (SWIP), aflat în subordinea China National Nuclear Corporation (CNNC).

Primul panou al ITER, conceput pentru a rezista contactului direct cu plasma fierbinte, cu temperaturi de peste 100 de milioane de grade Celsius, este considerat unul dintre cele mai importante componente ale miezului reactorului, a relatat marţi Science Daily din China.

ITER, unul dintre cele mai ample şi mai importante proiecte internaţionale de cercetare ştiinţifică, este supranumit "Soare artificial" pentru că generează energie curată, fără emisii de dioxid de carbon, fiind asemănat cu soarele datorită faptului că emite lumină şi căldură prin reacţii de fuziune.

Înainte de pandemia de COVID-19, se estima că ITER va intra în funcţiune în 2025.

Proiectul este realizat în comun de 35 de state - ţări din Uniunea Europeană, Japonia, Statele Unite, India, China, Rusia şi Coreea de Sud -, care au convenit să construiască acest reactor experimental de fuziune nucleară pentru a demonstra fezabilitatea tehnologică şi ştiinţifică a energiei de fuziune în scopuri paşnice. Acestea contribuie în diferite măsuri la acest proiect, prin proiectarea şi fabricarea celor peste 1 milion de componente individuale ale reactorului de fuziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe