Într-o nouă scrisoare de reziliere a acordului de preluare Twitter, Elon Musk face o serie de acuzatii la adresa companiei
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Omul de afaceri acuză compania Twitter că a încălcat unele dintre prevederile acordului de fuziune. Cele două părţi s-au dat reciproc în judecată şi se îndreaptă către un proces de cinci zile pe 17 octombrie.

Multimiliardarul de origine Sud-Africană Elon Musk l-a citat pe Peiter Zaiko, un hacker cunoscut sub numele de „Mudge”, care a spus în plângerea sa că Twitter a dat prioritate creşterii numărului utilizatorilor în detrimentul reducerii spamului şi a minţit asupra existenţei unui plan de securitate solid. Musk şi echipa sa juridică au acuzat, într-o scrisoare din 29 august că, dacă acuzaţia se dovedeşte a fi adevărată, Twitter a încălcat unele dintre prevederile acordului de fuziune.

La rândul său, Twitter a declarat, în documentul depus la autorităţile de reglementare că  noua notificare de reziliere este invalidă şi incorectă în conformitate cu condiţiile acordului.

Musk a reziliat acordul în iulie, acuzând compania că l-a indus în eroare, atât pe pe el şi autorităţile de reglementare cu privire la numărul real de conturi de spam sau bot de pe platforma de microblogging.

Elon Musk a trimis o citaţie unui denunţător al Twitter, solicitând documente şi comunicări privind spamurile de pe platforma companiei şi presupusele vulnerabilităţi de securitate, în timp ce miliardarul luptă pentru a pune capăt acordului său de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit unui dosar din instanţă de luni, transmite Reuters.

Musk a cerut informaţii de la informatorul Peiter Zatko în principal despre modul în care Twitter măsoară conturile de spam.

Musk a spus că renunţă la acordul său pentru preluarea companiei, deoarece Twitter i-a indus în eroare pe el şi autorităţile de reglementare cu privire la numărul real de conturi de spam sau bot de pe platforma de microblogging.

Un avocat al Twitter a declarat, în cadrul unei şedinţe de judecată de săptămâna trecută, că concentrarea lui Musk pe spam ca modalitate de a pune capăt acordului său de a cumpăra compania este ”irelevantă din punct de vedere juridic”, deoarece Twitter a spus întotdeauna că numărul său de spam reprezintă doar estimări, nu declaraţii obligatorii.

Cele două părţi s-au dat reciproc în judecată şi se îndreaptă către un proces de cinci zile pe 17 octombrie. Musk vrea să iasă din acord, iar Twitter îi cere cancelarului Kathaleen McCormick, de la Curtea Cancelariei din Delaware, să-i ordone să cumpere compania la preţiş convenit, de 54,20 dolari pe acţiune, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel