Inundații în județul Bistrița-Năsăud
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mai multe terenuri au fost inundate
Mai multe terenuri au fost inundate
Mai multe terenuri agricole şi o gospodărie au fost inundate, luni dimineaţa, în urma revărsării râului Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele ore şi a zăporului format pe cursul apei, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Zăporul de pe râul Rebra, în lungime de aproximativ o jumătate de kilometru, era monitorizat de către autorităţi încă de la mijlocul lunii ianuarie.

Seceta pune hidrocentrala Porțile de Fier pe avarie

Luni, cei de la ISU Bistriţa-Năsăud au luat decizia să intervină cu material exploziv pentru crearea unor canale de scurgere a apei, având în vedere că, în urma precipitaţiilor, au fost inundate terenurile agricole şi o gospodărie din apropierea râului Rebra.

Alături de cei de la ISU, în zonă se află şi specialişti de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, precum şi membrii Comitetului local pentru situaţii de urgenţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel