Zhao a spus că se consideră un om liber din punct de vedere financiar, deoarece nu are nevoie de mulți bani pentru a-și menține un stil de viață confortabil.
"Personal, mă consider un om liber din punct de vedere financiar. Nu am nevoie de foarte mulți bani și îmi pot asigura stilul de viață cu care m-am obișnuit. Intenționez să donez cea mai mare parte a averii mele, așa cum au făcut mulți antreprenori sau fondatori bogați, de la John D. Rockefeller până în zilele noastre. Intenționez să donez 90, 95 sau 99 la sută din averea mea", a declarat Zhao.
Forbes estimează averea lui Zhao la 1,9 miliarde de dolari. Interesant este că, deși învârte o groază de criptomonede, s-ar putea spune, directorul general al Binance nu se consideră un bun investitor. "De fapt, nu investesc prea mult. Eu sunt unul dintre modelele rele", a afirmat Zhao.
El a adăugat că a cumpărat bitcoini în 2014 și a lăsat cea mai mare parte a acestora în portofoliul său. Zhao este, de asemenea, cel mai mare acționar al bursei Binance și deține jetoane Binance Coin. Șeful bursei de criptomonede nu cumpără acțiuni în alte proiecte, deoarece dorește să evite conflictele de interese.
Citește și Bitcoin scade sub 60.000 de dolari, pentru prima dată de la 1 ianuarie
Wall Street Journal a scris recent că foști directori ai Binance sunt de părere că societatea ar putea valora până la 300 de miliarde de dolari dacă ar fi scoasă la bursă. Întrebat ce părere are despre criptomonede, care au început ca o glumă, dar au crescut vertiginos în valoare, Zhao a spus:
"Sincer, nu înțeleg Dogecoin", a subliniat Zhao, adăugând că "acest lucru arată puterea descentralizării. Ceea ce cred eu poate să conteze sau nu. Dacă un număr suficient de mare de oameni din comunitate îl apreciază pentru că este drăguț, pentru că le place meme-ul, atunci are valoare", a continuat el.
Zhao a mai spus că, în opinia sa, cel mai mare factor care împiedică creșterea criptomonedelor este, mai degrabă, ușurința de utilizare a acestora, decât volatilitatea lor, a arătat el.
La începutul lunii noiembrie, Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a gândit și el la filantropie. Omul de afaceri a declarat că este gata să vândă acțiuni în valoare de șase miliarde de dolari și să doneze această sumă pentru combaterea foametei. Miliardarul a cerut dovezi de la Programul Alimentar Mondial (PAM) că această sumă ar ajuta la rezolvarea problemei și a cerut, de asemenea, publicarea estimărilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...