Tad Pak, administratorul fondului Simplify Volt Robocar Disruption and Tech, are o viziune pozitivă asupra creșterii sectorului producției de mașini electrice și a remarcat că performanța puternică a acesteui domeniu din trimestrul al treilea al anului trecut va continua, probabil, și în 2022. „ETF-ul nostru se concentrează pe evaluările companiilor de impact care vor domina și vor revoluționa industria vehiculelor electrice”, a spus el.
Managerul consideră că Tesla - cel mai mare activ al fondului cu o cotă de aproape 20% - este „compania câștigătoare” în cursa pentru electrificare. Expertul a spus că, spre deosebire de concurenții săi, capacitatea Tesla de a rescrie software-ul mașinilor sale pentru a lucra cu cipuri de la diferiți producători înseamnă că abordează cu succes deficitul de semiconductori.
Aproximativ 2,4% din capitalul Simplify Volt Robocar Disruption și Tech este împărțit între alți producători de vehicule electrice Lucid și Rivian, pe care Pak le consideră potențiali concurenți ai Tesla dacă pot depăși deficitul de semiconductori și problemele cu care se confruntă lanțurile de aprovizionare.
Fondul de investiții Simplify Volt Robocar Disruption and Tech a crescut cu peste 30% în ultimele 6 luni. De exemplu, indicele S&P 500 a câștigat doar 6,7% în aceeași perioadă. Alte active din portofoliul fondului includ producătorul de procesoare grafice NVIDIA, compania industrială KUKAY și compania minieră braziliană Val.
Riscuri de inflație
Managerul fondului Horizon Kinetics Inflation, James Davolos, a vorbit despre acțiunile despre care crede că vor depăși performanța în fața unei inflații record. „Fondul nostru se angajează să investească în companii puternice și cu capital redus, care vor beneficia de presiunile inflaționiste continue și de alte tendințe, cum ar fi oferta de mărfuri în economia globală”, a declarat Davolos pentru CNBC.
Citește și Panică la Bursa metalelor din Londra! S-a blocat totul
Citește și Două cuvinte au făcut ca valoarea Rivian să ajungă la 90 de miliarde de dolari
Rata principală a beneficiarilor de inflație este compania farmaceutică americană Charles River, care deține 5,71% din portofoliul de investiții al fondului, ceea ce indică o preferință pentru sectorul sănătății, care de obicei acoperă riscurile de inflație. Alt favorit al fondului este Texas Pacific Land. James Davolos a remarcat că „pe măsură ce se extind, alte companii vor avea costuri mai mari, care vor fi influențate de inflație”. În schimb, Texas Pacific Land are costuri minime de vânzare și administrare.
De asemenea, ambii manageri au spus că monitorizează îndeaproape dezvoltarea metaversului și a ecosistemului blockchain. Fundația Simplify Volt Robocar Disruption and Tech Foundation are acces la Metaverse prin intermediul platformelor Meta și acțiunilor Snap, precum și jucători mai mici precum Roblox.„Deținem acțiuni la Meta Platforms, dar suntem mai interesați de noi companii care vor schimba industria de realitate augmentată în următorii ani, deoarece oferă oportunități de investiții mai bune”, spune Pak.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Programele Rabla și Rabla Plus,...
Lucara Diamond Corp. a anunțat...
Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Un jurnalist britanic a șocat...
Administrația Fondului pentru...
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Curtea Supremă a SUA a anunțat...
Algeria a fost mereu marea...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...