Învață de la cei mai buni: Ce acțiuni cumpără managerii de pe Wall Street
Autor: Simona Haiduc | 11 ian 2022, 22:15
Sunt cele mai promițătoare
Sunt cele mai promițătoare
Acțiunile din domeniul vehiculelor electrice și Metaverse sunt cele mai populare printre fondurile de investiții. Administratorii de portofolii Thad Pak și James Davolos au vorbit despre ce acțiuni ar trebui să dețină investitorii pentru a valorifica tendințele în plină evoluție, scrie CNBC.

Tad Pak, administratorul fondului Simplify Volt Robocar Disruption and Tech, are o viziune pozitivă asupra creșterii sectorului producției de mașini electrice și a remarcat că performanța puternică a acesteui domeniu din trimestrul al treilea al anului trecut va continua, probabil, și în 2022. „ETF-ul nostru se concentrează pe evaluările companiilor de impact care vor domina și vor revoluționa industria vehiculelor electrice”, a spus el.

Managerul consideră că Tesla - cel mai mare activ al fondului cu o cotă de aproape 20% - este „compania câștigătoare” în cursa pentru electrificare. Expertul a spus că, spre deosebire de concurenții săi, capacitatea Tesla de a rescrie software-ul mașinilor sale pentru a lucra cu cipuri de la diferiți producători înseamnă că abordează cu succes deficitul de semiconductori.

Aproximativ 2,4% din capitalul Simplify Volt Robocar Disruption și Tech este împărțit între alți producători de vehicule electrice Lucid și Rivian, pe care Pak le consideră potențiali concurenți ai Tesla dacă pot depăși deficitul de semiconductori și problemele cu care se confruntă lanțurile de aprovizionare.

Fondul de investiții Simplify Volt Robocar Disruption and Tech a crescut cu peste 30% în ultimele 6 luni. De exemplu, indicele S&P 500 a câștigat doar 6,7% în aceeași perioadă. Alte active din portofoliul fondului includ producătorul de procesoare grafice NVIDIA, compania industrială KUKAY și compania minieră braziliană Val.

Riscuri de inflație

Managerul fondului Horizon Kinetics Inflation, James Davolos, a vorbit despre acțiunile despre care crede că vor depăși performanța în fața unei inflații record. „Fondul nostru se angajează să investească în companii puternice și cu capital redus, care vor beneficia de presiunile inflaționiste continue și de alte tendințe, cum ar fi oferta de mărfuri în economia globală”, a declarat Davolos pentru CNBC.

Citește și Panică la Bursa metalelor din Londra! S-a blocat totul

Citește și Două cuvinte au făcut ca valoarea Rivian să ajungă la 90 de miliarde de dolari

Rata principală a beneficiarilor de inflație este compania farmaceutică americană Charles River, care deține 5,71% din portofoliul de investiții al fondului, ceea ce indică o preferință pentru sectorul sănătății, care de obicei acoperă riscurile de inflație. Alt favorit al fondului este Texas Pacific Land. James Davolos a remarcat că „pe măsură ce se extind, alte companii vor avea costuri mai mari, care vor fi influențate de inflație”. În schimb, Texas Pacific Land are costuri minime de vânzare și administrare.

De asemenea, ambii manageri au spus că monitorizează îndeaproape dezvoltarea metaversului și a ecosistemului blockchain. Fundația Simplify Volt Robocar Disruption and Tech Foundation are acces la Metaverse prin intermediul platformelor Meta și acțiunilor Snap, precum și jucători mai mici precum Roblox.„Deținem acțiuni la Meta Platforms, dar suntem mai interesați de noi companii care vor schimba industria de realitate augmentată în următorii ani, deoarece oferă oportunități de investiții mai bune”, spune Pak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?