Invenții care te lasă fără cuvinte: Un altfel de bec, o mașină ciudată
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
După benzină și ulei vine isteria hârtiei igienice? Ce spun specialiștii
După benzină și ulei vine isteria hârtiei igienice? Ce spun specialiștii
În primele zile ale acestui an, în Las Vegas s-a desfășurat CES 2022, una dintre cele mai importante expoziții de tehnologie din lume. Pentru prima dată în ultimii doi ani, evenimentul s-a desfășurat normal, cu excepția unui număr limitat de participanți - în 2021, expoziția a avut loc online din cauza pandemiei

Mașina cameleonică

Noul concept-car BMW are multe asemănări cu o carte electronică decât s-ar crede. Caroseria modelului BMW iX Flow este acoperită cu milioane de micro-capsule cu cerneală, după modelul celor conținute într-un dispozitiv e-reader. În funcție de setarea câmpului electric, capsulele își schimbă culoarea în alb sau negru. Acest lucru face posibilă alternanța între cele două culori și comutarea instantanee între ele.

Potrivit inginerilor, această invenție nu are doar o latură estetică, ci și una practică. Corpul alb se va încălzi mai puțin în sezonul cald, în timp ce corpul negru poate fi util iarna. 

Becul care știe cum te simți

Becul Sengled arată ca un dispozitiv din viitor - vă permite să monitorizați indicatorii de sănătate ai unei persoane afșată în cameră. Dispozitivul utilizează un radar special FMCW care emite unde ce captează ritmul cardiac, temperatura corpului și monitorizează calitatea somnului. În cazul în care utilizatorul se îmbolnăvește, becul îi va anunța rudele sau va chema o ambulanță.

Lumina inteligentă poate fi utilizată și ca instrument de securitate a locuinței. În cazul în care dispozitivul detectează prezența unei persoane în apartament, acesta îl va anunța pe proprietar. Dacă amplasați astfel de becuri în toată casa, dispozitivul vă va permite să monitorizați discret comportamentul familiei și să raportați orice situație de urgență din apartament.

Citește și Inovație. Costum de protecție anticovid. Cât costă

Un dispozitiv care are grijă de hârtia igienică

Firma Homeplenish a adus la CES 2022 un aparat de toaletă care vă permite să optimizați consumul de hârtie igienică. Dispozitivul este format dintr-o rolă pe care este atașată sulul de hârtie: la fiecare rotație a hârtiei igienice, gadgetul evaluează resursa și calculează cât a mai rămas. Chiar înainte ca hârtia să se termine, dispozitivul inteligent va comanda o nouă rolă sau un nou pachet de la Amazon - frecvența achizițiilor poate fi setată în aplicație.

Invenția Homeplenish este deja disponibilă în SUA, unde costă 24 de dolari. Anterior, compania a lansat un suport pentru prosoape de hârtie care, de asemenea, număra durata de viață a consumabilelor. Compania a decis că problema controlului hârtiei igienice nu este mai puțin urgentă decât problema de a rămâne brusc fără șervețele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel