Investitor britanic: Nu toți vor rezista! Nu criză, va fi COLAPS
Autor: Simona Haiduc | 27 ian, 11:49
O viziune extrem de pesimistă a ceea ce se va întâmpla
O viziune extrem de pesimistă a ceea ce se va întâmpla
Legendarul investitor britanic Jeremy Grantham a prezis un uriaș colaps economic. Intervievat de agenția Bloomberg, omul de afaceri a avertizat că țările lumii trebuie să se pregătească pentru o creștere economică mai lentă, o creștere bruscă a inflației și un deficit drastic de forță de muncă.

Potrivit co-fondatorului companiei Grantham, Mayo, Van Otterloo & Co, cu sediul în Boston, omul care a prevăzut prăbușirea dot-com și criza economică globală, "există doar o cantitate limitată de petrol ieftin, nichel ieftin, cupru ieftin, iar noi începem să ne apropiem de unele dintre aceste limite".

"Schimbările climatice sunt însoțite de inundații nemaipomenite, de secete cumplite, dar și o de creștere alarmantă a temperaturilor - nimic din toate acestea nu face mai ușoară activitatea agricolă", a subliniat el. - Natura începe să scârțâie", a atras el atenția.

Grantham a arătat că, pe fondul penuriei de materii prime, generația baby-boomer (cei născuți între 1946 și 1964) se retrage la pensie, iar rata natalității este în scădere.

În același timp, tensiunile geopolitice sunt în creștere, tendințe care se manifestă de zeci de ani și care nu pot fi oprite. Va fi nevoie de zeci de ani pentru a repara pierderile, a adăugat el.

"Dacă ai impresia că poți suporta 10, 20 sau chiar 30 de ani, ești invitatul meu. Dar istoria spune că mulți dintre noi, oamenii, nu vor putea rezista", a spus Grantham.

Citește și Criza energetică. Bogdan Chirițoiu: Să nu căutăm acum ţap ispăşitor la noi în curte

Jeremy Grantham este unul dintre cei mai cunoscuți și mai respectați investitori din lume. Anterior, el a identificat cu precizie bulele de pe piață.

Cu toate acestea, unii analiști consideră că Grantham este excesiv de pesimist în ceea ce privește piața bursieră. În toamna anului 2021, el a prezis o nouă Mare Depresiune în SUA.

Investitorul a vorbit despre scăderea S&P 500 cu aproape 50 de procente și a susținut că Rezerva Federală nu poate face nimic pentru a preveni acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Crossuri externe