Investitorul american Bill Ackman știe cum poate fi oprită inflația. Prin măsuri agresive
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Omul de afaceri descrie două scenarii
Omul de afaceri descrie două scenarii
Șeful fondului speculativ Pershing Square, omul de afaceri Bill Ackman, este de părere că doar o acțiune mai agresivă a Rezervei Federale (FED) a SUA sau o prăbușire a pieței bursiere va reduce inflația. 

"Nu există nicio perspectivă de reducere semnificativă a inflației, cu excepția cazului în care Fed începe să majoreze ratele în mod agresiv sau dacă piața bursieră se prăbușește, ceea ce ar deveni catalizator pentru colapsul economic și distrugerea cererii", a scris miliardarul pe Twitter.

El a subliniat că fie Fed își va face treaba, fie o va face piața. Ackman a precizat că a doua opțiune este cea care este pusă în aplicare în prezent. În același timp, el crede că, în acest moment, investitorii vor saluta o majorare a dobânzii de către Fed mai devreme decât se intenționează, deoarece inflația scapă de sub control.

"Piețele vor decola atunci când investitorii vor fi convinși că zilele inflației frenetice au trecut. Să sperăm că Fed va face lucrurile cum trebuie", a conchis omul de afaceri, citat de CNBC.

Totul se reduce la cerere și ofertă

Pe de altă parte, Ackman este de părere că algoritmul Terra "sună ca o versiune crypto a unei scheme piramidale". În opinia lui, protocolul Terra (LUNA) produce un stablecoin algoritmic, TerraUSD (UST), care nu este susținut de active tradiționale, și un token de gestionare LUNA care absoarbe volatilitatea prețului UST.

Citește și George Soros crede că omenirea ”nu va supraviețui” războiului din Ucraina

"Totul se reduce la cerere și ofertă: prin intermediul cererii de credit Anchor Protocol (ANC), care a deținut cea mai mare parte a monedei de rotație TerraUSD (UST) la începutul lunii mai, investitorilor li s-a oferit o recompensă nesustenabilă de 20% din participație, garantată de tokenul [LUNA], a cărui valoare este determinată doar de cererea de token de la noii investitori", a explicat Ackman. "Nu există o afacere fundamentală de bază", a adăugat el.

"În cele din urmă, LUNA a început să scadă pe 9 mai, deoarece "oferta de vânzători LUNA a depășit numărul de cumpărători", a explicat Ackman în postarea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel