Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Concret, întreprinderea a început distribuţia iodurii de potasiu, maşinile de transport ale companiei, încărcate cu 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 miligrame urmând să distribuie acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară.
Conform documentului, modul de organizare al Antibiotice SA Iaşi, companie de importanţă strategică pentru România, cu reprezentanţe teritoriale şi contracte de colaborare cu parteneri peste tot în lume, îi permite să acţioneze în cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi până în momentul onorării acesteia. Astfel, Antibiotice s-a ocupat de procurarea substanţei active şi excipienţii necesari fabricării Iodurii de potasiu Atb de 65 miligrame cu maximă operativitate şi responsabilitate.
După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autorităţile din România, compania Antibiotice va da curs şi altor solicitări de producţie a acestui medicament pentru autorităţi guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens.
Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear.
Citește și Război în Ucraina. "Pe masa NATO se află propuneri PERICULOASE", spune Viktor Orban
Între timp, preşedintele american Joe Biden a lansat cel mai puternic avertisment de până acum că Rusia ia în considerare folosirea de arme chimice, scrie Reuters.
Pe fondul devastării provocate de bombardamentele neîncetate ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene, preşedintele Volodimir Zelenski a subliniat moartea unui supravieţuitor de 96 de ani al lagărelor de concentrare naziste, ucis în apartamentul său de bombardamentele din Harkov.
După aproape patru săptămâni de invazie, trupele ruse nu au reuşit să captureze niciun oraş ucrainean important şi au fost oprite pe aproape toate fronturile, dar continuă să bombardeze cartierele rezidenţiale cu artilerie, rachete şi lovituri aeriene.
Se aşteaptă ca forţele ruse să continue să atace infrastructuri critice cu "arme de înaltă precizie şi muniţii nediscriminatorii", au precizat forţele armate ucrainene într-o declaraţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...