Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cu toate acestea, nu părea să existe o perspectivă imediată de interzicere la nivelul UE, întrucât Comisia Europeană a declarat că va aștepta feedback-ul din partea altor țări UE înainte de a decide asupra oricărei măsuri.
Statele membre ale Uniunii Europene, care au fost notificate miercuri de către autoritatea franceză de reglementare, au la dispoziție trei luni pentru a transmite observații. Unele state, precum Italia, au declarat că nu vor lua nicio măsură pentru moment.
Apple contestă constatările franceze, afirmând că iPhone 12 - acum un model relativ vechi, lansat în 2020 - a fost certificat de mai multe organisme internaționale ca fiind conform cu standardele de radiații.
Cercetătorii au efectuat un număr vast de studii în ultimele două decenii pentru a evalua riscul pentru sănătate al telefoanelor mobile. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu s-a stabilit niciun efect negativ asupra sănătății ca fiind cauzat de utilizarea acestora.
Mathieu Michel, secretarul de stat belgian pentru digitalizare, a declarat pentru Reuters că autoritatea de reglementare belgiană analizează această problemă după demersurile franceze.
"Am cerut imediat Institutului belgian pentru servicii poștale și telecomunicații (IBPT - n.r.) o confirmare sau cel puțin o analiză, iar aceasta este în curs de desfășurare", a spus el.
De asemenea, Michel a cerut autorității de reglementare să analizeze toate smartphone-urile Apple, precum și dispozitivele produse de alte companii, într-o etapă ulterioară.
Cu toate acestea, el a subliniat că standardele europene sunt extrem de prudente și că nu există preocupări imediate legate de siguranță.
"De aceea, astăzi este evident că este o limită care este depășită (potrivit autorității de reglementare franceze) și acest lucru nu este acceptabil, dar în ceea ce privește sănătatea și siguranța, nu cred că există niciun motiv să credem că ne vom transforma cu toții în omuleți verzi."
iPhone 12 trecuse testul de radiații efectuat de agenția franceză în 2021.
Autoritatea de reglementare a rețelelor din Germania, BNetzA, a reiterat că activitatea din Franța ar putea servi drept ghid pentru întreaga Europă și că va examina problema pentru piața germană dacă procesul din Franța a progresat suficient.
Monitorizarea continuă
Autoritatea olandeză de supraveghere digitală a declarat, de asemenea, că analizează problema și că va cere explicații firmei americane, subliniind în același timp că nu există "niciun risc acut de siguranță".
La rândul său, ministerul italian al industriei a declarat că monitorizează situația, dar că nu ia nicio măsură pentru moment.
Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Portugalia, ANACOM, a declarat că monitorizează și analizează evoluțiile în coordonare cu Franța și că se așteaptă la unul dintre cele două rezultate probabile: Apple să corecteze situația sau, în caz contrar, Bruxelles-ul să ceară statelor membre ale UE "să adopte măsuri proporționale".
Marea Britanie, unde iPhone 12 a respectat standardele de siguranță privind radiațiile atunci când a fost lansat, nu a anunțat niciun plan în urma deciziei Franței.
Experții din industrie au declarat că nu există riscuri de siguranță, deoarece limitele de reglementare, au fost stabilite cu mult sub nivelurile la care oamenii de știință au găsit dovezi de nocivitate.
Veniturile Apple au totalizat anul trecut aproximativ 95 de miliarde de dolari în Europa, regiunea fiind a doua ca mărime după America. Unele estimări spun că a vândut peste 50 de milioane de iPhone-uri anul trecut în Europa.
Apple, care nu își defalcă vânzările în funcție de țară sau de model, a lansat marți iPhone 15, iar iPhone 12, vechi de trei ani, nu poate fi cumpărat online de la Apple în Franța și în alte țări europene. El poate fi cumpărat, însă, de la terți, inclusiv de la Amazon Franța.
"Limitarea vânzărilor iPhone 12, în sine, nu ar trebui să aibă un impact atât de mare pentru iPhone. Am fi mai îngrijorați dacă ar fi implicate modele mai noi", a declarat analistul DA Davidson Tom Forte.
Forte a spus că Apple s-ar putea confrunta cu probleme mai mari în alte părți, cum ar fi potențialele restricții privind utilizarea iPhone-urilor în China și noile reglementări privind datele în Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...