iPhone 13 va avea conexiune prin satelit? Nu ar mai avea nevoie de rețea 4G sau 5G
Autor: Ciprian Dumitrache | 31 aug, 07:48
Apple ar putea avea conectivitate prin sateliții plasați pe orbita joasă a Pământului, ceea ce va permite utilizatorilor să efectueze apeluri în zonele fără acoperire 4G sau 5G.

Actuala generație de smartphone-uri Apple, familia modelelor iPhone 12, acceptă standardele de telefonie celulară 2G, 3G, 4G și 5G.

Potrivit lui Ming-Chi Kuo, analist taiwanez care a oferit și în trecut informații reale înainte de lansarea produselor Apple, iPhone 13 va avea un modem Qualcomm X60 , care acceptă comunicații prin satelit, folosind rețeaua Globalstar, care pare că a câștigat lupta cu sistemul Starlink, dezvoltat de comania SpaceX a lui Elon Musk.

Apple a luat fața celorlalți producători de telefoane, întrucât cipul X65 va fi disponibil doar pe iPhone13 până la anul.

Utilizarea conexiunilor prin satelit le va permite utilizatorilor de iPhone13 să efectueze apeluri vocale și să schimbe mesaje text chiar și în absența completă a rețelei celulare.

G Ad:

Citește și: Elon Musk a dezvăluit ce caută la un angajat. Cele 4 calități obligatorii: „Restul se învață!”

Potrivit lui Ming-Chin Kuo, este planificat implementarea unui sistem de cooperare a operatorilor de telefonie direct cu Globalstar, astfel utilizatorii de iPhone 13 să nu fie nevoiți să încheie acorduri suplimentare pentru comunicații prin satelit.

Dacă va fi necesar, iPhone13 va folosi canalele prin satelit ale operatorilor parteneri.

Ştiri Recomandate

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro