Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Sondajul DCBusiness relevă însă cu totul altă tendință. Cei care au răspuns chestionarului nostru în marea lor majoritate spun că nu și-au făcut de fapt pașaport.
Cei care și-au făcut pașaport pentru concediu 7,7%, din cauza războiului din Ucraina 6,9%, nu și-au făcut pașaport 80.5%, iar 4,9% și-au făcut pașaport din alte motive.
Cum obții pașaportul fără multă bătaie de cap și cozi
În general, cei care solicită acest document o fac deoarece restricțiile sanitare au fost eliminat aproape complet iar perspectiva unei vacanțe într-o țară cât mai exotică este foarte tentantă.
Ministerul de Interne, în acest context, a prelungit programul pentru Serviciul Pașapoarte.
Totodată, cei care vor să își facă pașaport trebuie să știe că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse, în țară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, nu doar pe raza domiciliului, în baza unei programări online prealabile.
Direcția Generală de Pașapoarte explică faptul că pentru a obține un pașaport, cei interesați trebuie să depună o cerere de eliberare a pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu temporar, în baza unei programări efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro, cu mențiunea că cererile pot fi depuse în țară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte.
Astfel, în situația în care nu mai sunt locuri disponibile pentru programare în perioada dorită pe raza de domiciliu a solicitantului, acesta poate verifica disponibilitatea în județele limitrofe, menționează Direcția Generală de Pașapoarte.
După ce programarea a fost efectuată, pe adresa de e-mail menționată de solicitant va fi trimis un mesaj de confirmare a acesteia, iar dacă programarea nu va fi confirmată în termen de două ore de la primirea mesajului, aceasta va fi anulată.
Documente necesare pentru obținerea pașaportului simplu electronic pentru persoanele majore și care au domiciliul în România.
1. Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original.
2. Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.
3. Paşaportul anterior, dacă acesta există. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...