În cadrul unei discuții pe această temă, majoritatea oficialilor au sprijinit Israelul pentru creșterea cantității de provizii militare și civile furnizate Ucrainei. O discuție suplimentară este așteptată în zilele următoare, în timpul căreia va fi revizuită lista de articole care pot fi trimise Ucrainei, scrie Haaretz.
Oficialii au declarat că, între căștile pentru soldați și sistemul antirachetă Iron Dome al Israelului, există o mulțime de alte dispozitive militare care pot fi trimise. A existat un consens între oficialii relevanți că - cel puțin în această etapă - sistemele de apărare aeriană, armamentul avansat și sistemele de atac nu vor fi furnizate armatei ucrainene. Se crede că sistemele de apărare care protejează trupele de la sol, echipamentul personal de luptă și sistemele de avertizare ar putea fi trimise fără a provoca o criză cu rușii.
Sistem tip Iron Dome ar putea proteja România, Polonia, Germania și țările baltice
Israelul intenționează să facă un pas mai substanțial, dar sprijinul va fi mai mult de natură declarativă și nu va include cantități substanțiale de provizii, în parte pentru că Statele Unite și țările europene aprovizionează deja Ucraina dincolo de capacitățile Israelului.
Până în prezent, Israelul a oferit asistență umanitară, cum ar fi spitalul de campanie care a fost înființat pe teritoriul ucrainean, pe lângă aproximativ 100 de tone de provizii umanitare care au inclus sisteme de purificare a apei, echipamente medicale, pături și haine. De asemenea, ministrul apărării Benny Gantz a aprobat recent veste și căști de protecție pentru armata ucraineană, dar Israelul a anunțat la momentul respectiv că nu intenționează să trimită armament avansat, așa cum au cerut ucrainenii de când Rusia a invadat țara la 24 februarie.
Potrivit unei surse care a vorbit sub protecția anonimatului, printre motivele de susținere a Ucrainei invocate în cadrul reuniunii se numără înțelegerea faptului că Statele Unite și diverse țări europene se așteaptă ca Israelul să adopte o poziție mai clară cu privire la tabăra în care se poziționează față de acest război și să își susțină decizia cu fapte și nu doar cu declarații ale oficialilor politici, oricât de înalte ar fi acestea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...