Iron Dome pentru Ucraina? Decizia Israelului

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Decizia Israelului este fermă, deocamdată
Decizia Israelului este fermă, deocamdată
Oficialii politici și militari din Israel sunt din ce în ce mai înclinați să consolideze asistența militară și civilă acordată Ucrainei, deoarece dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de Rusia împotriva civililor ucraineni fac din ce în ce mai slabă neutralitatea Israelului în acest conflict.

În cadrul unei discuții pe această temă, majoritatea oficialilor au sprijinit Israelul pentru creșterea cantității de provizii militare și civile furnizate Ucrainei. O discuție suplimentară este așteptată în zilele următoare, în timpul căreia va fi revizuită lista de articole care pot fi trimise Ucrainei, scrie Haaretz.

Oficialii au declarat că, între căștile pentru soldați și sistemul antirachetă Iron Dome al Israelului, există o mulțime de alte dispozitive militare care pot fi trimise. A existat un consens între oficialii relevanți că - cel puțin în această etapă - sistemele de apărare aeriană, armamentul avansat și sistemele de atac nu vor fi furnizate armatei ucrainene. Se crede că sistemele de apărare care protejează trupele de la sol, echipamentul personal de luptă și sistemele de avertizare ar putea fi trimise fără a provoca o criză cu rușii.

Sistem tip Iron Dome ar putea proteja România, Polonia, Germania și țările baltice

Israelul intenționează să facă un pas mai substanțial, dar sprijinul va fi mai mult de natură declarativă și nu va include cantități substanțiale de provizii, în parte pentru că Statele Unite și țările europene aprovizionează deja Ucraina dincolo de capacitățile Israelului.

Până în prezent, Israelul a oferit asistență umanitară, cum ar fi spitalul de campanie care a fost înființat pe teritoriul ucrainean, pe lângă aproximativ 100 de tone de provizii umanitare care au inclus sisteme de purificare a apei, echipamente medicale, pături și haine. De asemenea, ministrul apărării Benny Gantz a aprobat recent veste și căști de protecție pentru armata ucraineană, dar Israelul a anunțat la momentul respectiv că nu intenționează să trimită armament avansat, așa cum au cerut ucrainenii de când Rusia a invadat țara la 24 februarie.

Potrivit unei surse care a vorbit sub protecția anonimatului, printre motivele de susținere a Ucrainei invocate în cadrul reuniunii se numără înțelegerea faptului că Statele Unite și diverse țări europene se așteaptă ca Israelul să adopte o poziție mai clară cu privire la tabăra în care se poziționează față de acest război și să își susțină decizia cu fapte și nu doar cu declarații ale oficialilor politici, oricât de înalte ar fi acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel