IT-iști au cele mai mari salarii în România. La ce nivel se poate ajunge
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Industria de SW&IT contribuie în medie de 3 ori mai mult la creșterea reală PIB comparativ cu ponderea sa) în PIB / Foto: Arhivă
Industria de SW&IT contribuie în medie de 3 ori mai mult la creșterea reală PIB comparativ cu ponderea sa) în PIB / Foto: Arhivă
În continuare angajații din domeniul IT domină piață muncii din punctul de vedere al salariilor, lefurile acestora putând ajunge până la 4.000 de euro pe luna.

Conform reprezentanţilor BestJobs, citați de Agerpres, în comparaţie cu datele din ultima jumătate a anului 2020, în acest sector salariile au înregistrat o creştere de 13,4%.
 
În comunicatul de presă a mai fost menționat și faptul că pe platforma online cei mai căutați IT-iști sunt Programatorii, developerii, Software Engineer sau Analiștii IT.
 
Salariile din IT încep de la 900 de euro net/luna pentru un programator entry-level până la 1.500 de euro pentru același post, dar cu experiență de nivel mediu.
 
Pentru cei care au mai multă experiență salariul poate ajunge și la 3.500 de euro pentru un Software Engineer Senior. Iar avantajele nu se opresc aici în contexul în care muncă poate fi realizată remote.

Românii vor avea salarii mai mari. Veşti bune de la Comisia Europeană

Cerințele angajatorilor au în vedere o gândire analitică, creativitate în rezolvarea taskurilor apărute, prioritizarea sarcinilor și îndrumarea celorlalți. Abilitatea de leadership și perspicacitate în afaceri, dar și abilitatea de a comunica în medii multiculturale sunt alte cerințe ale angajatorilor des întâlnite.
 
Un Business Support Analyst poate avea un salariu de la 900 - 1.100 de euro net/luna dacă este începător și 2.500 de euro net/luna dacă este un specialist cu experiență.
 
Unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă este pentru un post de Java Developer în cadrul unei companii cu sediul în Germania, oferta salarială pentru un senior fiind de până la 4.000 de euro net/luna, iar munca poate fi prestată de oriunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...


pixel