Aşa cum Ceauşescu oprea căldura şi curentul în casele românilor pentru a face economii şi le spunea oamenilor să mai pună o haină pe ei dacă le e frig în casă, Italia ia o măsură asemănătoare: reduce cu două grade temperatura din clădirile publice, pentru a face economii la energie.
Parlamentul italian a aprobat miercuri o lege cu ''măsuri urgente'' de limitare a creşterii preţului la energie, una dintre acestea fiind scăderea cu două grade a temperaturii în toate clădirile publice pentru a economisi energie, relatează agenţia EFE.
Concret, pe timp de iarnă temperatura interioară în aceste clădiri nu va trebui să depăşească 19 grade Celsius, cu permisiunea totuşi de a o creşte cu cel mult două grade, iar pe timp de vară, când este nevoie de aparatele de aer condiţionat, nu va fi permisă o temperatură sub 27 de grade Celsius, dar tot cu o toleranţă de două grade.
Citeşte şi: INCREDIBIL! Cât costă un kilogram de roşii româneşti, înainte de Paşte - Imaginea zilei
Noua lege mai cuprinde măsuri economice şi sociale menite să ajute populaţia vulnerabilă să facă faţă creşterii preţurilor la energie, care vor costa statul italian circa 8 miliarde de euro, dintre care 5,5 miliarde vor fi destinate măsurilor menite să oprească creşterea accentuată a acestor preţuri.
Italia a demarat în paralel o strategie de reducere a dependenţei sale energetice faţă de gazele naturale, întrucât importă 90% din gazele consumate, 40% provenind din Rusia. Guvernul condus de Mario Draghi încearcă de asemenea să reducă ponderea gazelor ruseşti în aceste importuri, astfel că a semnat luni cu Algeria un acord pentru sporirea volumului de gaze naturale importate din această ţară printr-un gazoduct care mai traversează Tunisia până în Sicilia, transmite Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...