Italia impune restricții și mai dure pentru nevaccinați

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Italia
Italia
Italia i-a vizat luni pe cei nevaccinați cu o serie de noi restricții privind coronavirusul, fiind necesară dovada vaccinării sau a recuperării după o infecție recentă pentru a avea acces la transportul public, cafenele, hoteluri, săli de sport și alte activități cotidiene.

Noua cerință privind noul "super" permis de sănătate, care elimină posibilitatea de a prezenta doar un test negativ pentru a avea acces la servicii, vine în contextul în care mulți italieni se întorc la muncă și la școală după sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Aceasta a venit în contextul în care numărul infecțiilor cu COVID-19 a depășit vertiginos 100.000 pe zi în Italia.

Guvernul a răspuns valului de infecții alimentat de omicron, prin adoptarea de noi restricții menite să încurajeze pe cei care nu s-au vaccinat să facă vaccinul sau să fie din ce în ce mai mult excluși de la activități recreative și chiar esențiale, cum ar fi mersul cu autobuzul sau metroul la serviciu.

Italienii au sprijinit în mare parte restricțiile, care în ultimele luni au inclus, de asemenea, obligația de a purta măști în aer liber și un permis de sănătate standard pentru a merge la muncă. Mulți au salutat noile restricții, care au fost puse în aplicare luni de polițiștii care s-au desfășurat în stațiile de tren pentru a verifica starea de vaccinare a pasagerilor și pentru a se asigura că aceștia poartă măștile de protecție Ffp2, mai protectoare, care sunt obligatorii în transportul public începând de luni.

Premierul Mario Draghi, însă, s-a confruntat cu critici pentru o decizie conexă de a impune vaccinarea obligatorie pentru orice persoană de peste 50 de ani începând de luna viitoare. Criticii spun că amenda pentru nerespectare, care începe de la 100 de euro (113 dolari), face ca mandatul să fie lipsit de efect. Draghi va susține o conferință de presă în cursul zilei de luni pentru a explica noile măsuri.

Risc major pentru copiii care fac COVID-19. Experții atrag atenția

Italia, unde epidemia de coronavirus a izbucnit pentru prima dată în Europa în februarie 2020, a vaccinat complet 86% din populația de peste 12 ani, iar aproape 75% dintre cei eligibili au primit un rapel.

Dar 2 milioane de persoane din populația de 60 de milioane de locuitori ai Italiei sunt în prezent pozitive, ceea ce are un impact asupra serviciilor esențiale. Districtele școlare s-au plâns că nu au suficienți profesori pentru a redeschide școlile, deoarece foarte mulți sunt pozitivi sau în carantină. Unele servicii de transport feroviar au fost reduse din cauza lipsei de forță de muncă.

Între timp, asociațiile de medici au declarat că valul de îmbolnăviri afectează puternic spitalele din Italia. Aproximativ 16.000 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în spital și 1.600 sunt la terapie intensivă, dar acest număr este cu mult mai mic decât cele 4.000 de persoane aflate în unitățile de terapie intensivă în perioada de vârf a primului val. Oficialii spun că aproximativ două treimi dintre cei spitalizați acum sunt nevaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel