Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Italia ar urma să prezinte luni un pachet de stimulare de până la şapte miliarde de euro, pentru a frâna creşterea preţurilor la energie şi a ajuta companiile să facă faţă impactului economic al războiului din Ucraina, au anunţat sindicatele după o întâlnire cu Guvernul, transmite Reuters.
Noile măsuri vin pe lângă cele 15 miliarde de euro alocate deja în ianuarie pentru sprijinirea companiilor şi a gospodăriilor afectate de preţul ridicat al electricităţii, gazelor şi benzinei.
Conform unui proiect de decret consultat de Reuters, autorităţile de la Roma intenţionează să extindă până în 8 iulie reducerea accizelor la preţul combustibilului la pompă cu 0,25 euro pe litru. Reducerea expiră luni.
De asemenea, Guvernul va oferi garanţii de stat la împrumuturile bancare şi granturi de până la 400.000 euro pentru a ajuta miile de firme afectate de sancţiunile impuse Rusiei.
Sindicatele sunt dezamăgite de noile măsuri propuse de autorităţi. "Nu este suficient", susţine Maurizio Landini, şeful CGIL, cea mai mare confederaţie sindicală din Italia.
Noile măsuri ar urma să fie finanţate fără împrumuturi suplimentare, datorită veniturilor din taxe mai ridicate şi a cheltuielilor mai reduse decât se estima iniţial.
În pofida presiunilor coaliţiei şi ale sindicatelor pentru majorarea împrumuturilor, în vederea evitării recesiunii, Trezoreria vrea să menţină ţinta de reducere a deficitului la 5,6% din PIB în 2022, de la 7,2% din PIB în 2021.
De asemenea, premierul Mario Draghi ar urma să prezinte planuri pentru reducerea dependenţei Italiei de gazele ruseşti şi accelerarea trecerii la energia regenerabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...