În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Iar, potrivit cotidianului ”Il Foglio”, lucrurile s-ar rezolva mult mai ușor dacă italienii cu averi ar întocmi testamente direcționând o parte din banii lor fie către societăți de caritate, fie unități de învățământ, fie către alte activități.
Choupette, pisica lui Karl Lagerfeld sau Bubbles, cimpanzeul lui Michael Jackson, sunt invidia multora. Cele două animale de companie au făcut deliciul presei după ce proprietarii lor au decis să le lase averile construite de-a lungul vieții.
În Italia, se vorbește mai degrabă despre lipsa de moștenitori umani. Iar cotidianul „Il Foglio” scrie, în acest sens că, spre deosebire de alte țări, unde par mai resposabili față de propriile lor averi, în Italia se întâmplă un fenomen destul de puțin mediatizat.
Este vorba despre miliardele de euro care zac abandonate în conturi bancare și care reprezintă ”moșteniri fără moștenitori, pentru că aparțin unor oameni care nu au avut nici copii, nici părinți care să preia gestiunea acestor fonduri uriașe după moartea proprietarilor”. O parte din banii ”uitați” este recuperată, ulterior, de stat.
Fundația Criplo, o instituție filantropică ce regrupează diferite bănci a calculat despre ce sumă este vorba, evocând cel puțin 8 miliarde de euro în 2030 și aproape de 36 de miliarde în 2040. Alte estimări menționează chiar 21 de miliarde în 2030 și 90 de miliarde în 2040. Oricum sunt fonduri substanțiale, care ar putea fi folosite în economie.
„Il Foglio” amintește că la nivel global mulți oameni cu bani direcționează o parte din ei către diferite organizații, fie că e vorba despre protecția animalelor, a mediului sau spre centre de cercetare cu precădere în domeniul medical. „Italia dispune de bogăție imensă, ignorată și care ar putea fi vărsată diferitelor fundații caritabile”, subliniază „Il Foglio”.
Citește și Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică
Citește și Rod Stewart își vinde catalogul muzical la un preț de aur
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
România, în fruntea producției...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...