Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Japonia va oferi o subvenție de până la 12 miliarde de yeni (80 de milioane de dolari) pentru ispace, o companie nou înființată care dezvoltă proiecte pentru explorarea Lunii. Finanțarea este parte a unui program de subvenții pentru întreprinderi inovatoare, a declarat vineri ministrul industriei, Yasutoshi Nishimura, conform Reuters.
Ispace, cu sediul la Tokyo, își propune să lanseze anul viitor al doilea modul de aterizare pe Lună și să înceapă o misiune lunară sponsorizată de NASA în 2026, după ce prima sa încercare de aterizare pe Lună a eșuat în luna aprilie a acestui an.
Subvenția acordată de guvernul japonez va fi folosită pentru a dezvolta o nouă navă spațială, numită provizoriu "Series 3", care își propune să transporte încărcături de peste 100 de kilograme pe suprafața Lunii până în 2027, a precizat ispace într-o declarație corporativă.
Subvenția nu va avea niciun impact semnificativ asupra previziunilor de profit pe termen scurt ale companiei, deoarece se referă la o misiune viitoare, a adăugat ispace. Compania s-a așteptat să înregistreze o pierdere netă de 4,5 miliarde de yeni în perioada financiară actuală, care se va încheia în martie 2024.
În aprilie, start-up-ul japonez ispace a eșuat în încercarea de a deveni prima companie privată care trimite o misiune pe Lună, după ce a pierdut comunicarea cu nava în urma unei "aterizări dure".
Japonia a avut repetate probleme cu rachetele lansare anterior, o rachetei de ultimă generație ”H3” a eșuat în martie și o rachetă ”Epsilon” cu combustibil solid a dat greș în octombrie anul trecut. În iulie, testul unei rachete Epsilon S, o versiune îmbunătățită a rachetei Epsilon, s-a încheiat cu o explozie la 50 de secunde după aprindere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Parlamentul României analizează...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...