Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Economia Japoniei ar putea suferi pierderi de până la 1,81 trilioane de dolari în eventualitatea unui mega-cutremur mult anticipat în largul coastei sale pacifice, care ar putea declanșa tsunami devastatoare, prăbușirea a sute de clădiri și moartea a aproximativ 300.000 de persoane, potrivit unui raport guvernamental publicat luni.
Daunele economice estimate la 270,3 trilioane de yeni, echivalentul a aproape jumătate din produsul intern brut (PIB) al țării, au crescut semnificativ față de estimarea anterioară de 214,2 trilioane de yeni. Această creștere reflectă impactul presiunilor inflaționiste și actualizarea datelor privind terenul și solul, care au extins suprafața anticipată a inundațiilor, conform raportului publicat de Biroul Cabinetului.
Japonia este una dintre cele mai expuse țări la cutremure, iar guvernul estimează o probabilitate de aproximativ 80% pentru un seism cu magnitudinea cuprinsă între 8 și 9 în zona instabilă a fundului oceanic cunoscută sub numele de Falia Nankai.
În cel mai grav scenariu, un cutremur cu magnitudinea 9 în această zonă ar putea duce la evacuarea a 1,23 milioane de persoane, echivalentul a 10% din populația țării. Până la 298.000 de oameni ar putea muri din cauza tsunamiurilor și prăbușirii clădirilor, în special dacă seismul ar avea loc noaptea, în timpul iernii, conform raportului.
Falia Nankai se află în largul coastei sud-vestice a Japoniei și se întinde pe aproximativ 900 km, unde Placa Mării Filipine se subduce sub Placa Eurasiatică. Acumularea tensiunilor tectonice ar putea provoca un mega-cutremur aproximativ o dată la 100-150 de ani.
Anul trecut, Japonia a emis prima sa avertizare privind un posibil mega-cutremur, indicând o „probabilitate relativ mai mare” pentru un seism de magnitudinea 9 în Falia Nankai, după ce un cutremur de 7,1 a avut loc la marginea acesteia.
Un cutremur de magnitudinea 9 în 2011 a declanșat un tsunami devastator și triplele colapsuri nucleare la o centrală din nord-estul Japoniei, cauzând moartea a peste 15.000 de persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...