Japonia speră să obţină venituri din turism de 34 miliarde de dolari

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Directorul general al FMI cere Chinei o abordare mai ţintită a politicilor COVID
Directorul general al FMI cere Chinei o abordare mai ţintită a politicilor COVID
Japonia vrea să obţină venituri din turism de 5.000 miliarde de yeni (34 miliarde de dolari) sau mai mult, în anul financiar viitor, arată un proiect de măsuri economice consultat de Reuters, autorităţile nipone sperând că deprecierea yenului îi va atrage pe vizitatorii străini.

Luna aceasta, Japonia şi-a redeschis graniţele pentru vizitatorii străini, ridicând complet restricţiile sanitare anti-COVID în vigoare de aproape doi ani şi jumătate. Turiştii din 68 de ţări şi teritorii, între care Uniunea Europeană şi Statele Unite, beneficiază de scutire de viză pentru sejururile turistice în Japonia, cu condiţia să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID sau un test negativ la intrarea în ţară.

Proiectul de măsuri analizat de Guvernul de la Tokyo ar putea avea valoarea de 30.000 miliarde de yeni, susţin unii politicieni.

Investitorii vor analiza cu atenţie modul de finanţare şi mărimea pachetului, care ar putea fi adoptat până la finalul lunii, în contextul temerilor legate de nivelul extrem de ridicat al datoriei publice a Japoniei.

Până la finalul actualului an fiscal, Guvernul ar urma să prezinte un nou plan referitor la promovarea Japoniei ca destinaţie turistică.

Măsurile economice urmăresc să rezolve problema creşterii preţurilor, a salariilor, să sporească puterea de cumpărare şi să sprijine gospodăriile.

Preţurile la gaze continuă să scadă în Europa pe fondul cererii slabe

Preţurile la gaze continuă să scadă în Europa pe fondul cererii slabe, temperaturilor ridicate şi intrărilor de gaze lichefiate.

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au continuat să scadă marţi, în condiţiile în care cererea scăzută din cauza temperaturilor peste medie dar şi oferta abundentă graţie intrărilor constante de gaze lichefiate au pus presiuni asupra preţurilor, transmite Reuters.

La hub-ul de gaze TTF din Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru Europa, în jurul orei 08:58 GMT cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna următoare erau în scădere cu 13,50 euro, până la 116,50 euro pentru un Megawatt-oră, cel mai scăzut nivel înregistrat de la mijlocul lunii iunie.

"Cererea redusă şi aprovizionarea confortabilă continuă să pună presiuni. Noile prognoze meteo care arată spre temperaturi ridicate generează noi presiuni", susţin analiştii de la Engie EnergyScan.

Firma de prognoze Refinitiv Eikon se aşteaptă ca temperaturile pentru restul acestei săptămâni să fie peste nivelul normal, ceea ce va reduce cererea de încălzire.

În plus, fluxul constant de nave care aduc gaze lichefiate în Europa a diminuat de asemenea temerile referitoare la un deficit de aprovizionare, în condiţiile în care Rusia a redus treptat livrările spre continent. Cu toate acestea, sursele citate de Reuters susţin că în prezent sunt peste 35 de tancuri încărcate cu gaze lichefiate care stau la coadă în largul coastelor Spaniei şi în jurul Mediteranei, din cauză că nu pot să obţină sloturi pentru a-şi descărca marfa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Tanczos Barna, Ilie Bolojan și Cseke Attila
Agenția Fitch Ratings
Trafic intens pe autostradă / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Fermierii vor fi mai protejați / Foto: Freepik
Curtea Constituțională
Muncitor
Ciprian Șerban, ministrul Transporturilor
Muncitori în fața unui panou de comandă / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Bursa de Valori București
Fermieri / Foto: Freepik
Antifraudă
Urmările unei furtuni violente
Judecătorie / Foto: Freepik
TVA / Grafică: DCBusiness
Dragoș Pâslaru
Contor pentru energie electrică
Chris Țurlică, fondatorul MaintainX
Ilie Bolojan în Parlament / Foto: George Călin / Inquam Photos

Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament

Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...

ANRE
Curs valutar BNR
Nicușor Dan

Nicușor Dan: Fără creșterea TVA, o afirmație corectă!

Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...

La benzinărie / FOTO: Freepik
ROBOR scade, o veste bună
Guvenul vrea mai mulți bani

Se taie scutirile! Guvernul bagă la plată copiii și bolnavii

Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...

Criză de apă în Marea Britanie / Foto: Freepik
Banca Națională a României

pixel