Curs BNR: Leul a pierdut teren în faţa principalelor valute. Aurul s-a scumpit
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Această evoluție vine în contextul în care ultimele date statistice anunțate de autoritățile de resort americane au confirmat puterea economiei SUA și au dus la scăderea prețurilor obligațiunilor americane și europene.
Instrumente financiare mai sensibile
În ceea ce privește randamentele Schatz, titluri care, potrivit agenției Reuters, se dovedesc mai sensibile la modificările stării de spirit privind modificareea dobânzii de politică monetară a SUA, au crescut cu 10,1 puncte de bază (bps) la 2,448%, în cea mai mare creștere din 2 februarie. Ele au condus mișcarea ascendentă pe ansamblul curbei, cu un randament al Bund-ului german pe 10 ani(termen folosit cu referire la obligațiunile suverane emise de Germania; sunt titluri de creanțe negociabile emise de guvernul federal pentru a finanța operațiunile sale bugetare și pentru a rambursa datoriile, n.r.) în creștere cu 8,3 puncte de bază, până la 2,26%.
Evoluție absolut surprinzătoare
Randamentele Trezoreriei americane au crescut după ce vânzările cu amănuntul au crescut mult peste așteptări în luna iuli, iar numărul solicitanților de șomaj s-a diminuat în mod surprinzător săptămâna trecută, atenuând temerile legate de o încetinire a economiei.
„Datele privind vânzările cu amănuntul și cererile pentru plata șomajului demonstrează astăzi, o dată în plus, că riscul de recesiune rămâne slab în Statele Unite”, a comentat Ronald Temple, strateg la compania Lazard. „Argumentele în favoarea unei reduceri cu 25 de puncte de bază de către Rezerva Federală sunt solide precum o stâncă”, a adăugat expertul, citat de agenția Reuters.
Au renunțat la multe pariuri
Opertorii și-au redus pariurile pe o scădere semnificativă a dobânzilor - de 50 de puncte de bază - la reuniunea FED din septembrie. În noile condiții, reducerea de 25 de puncte de bază are luată în calcul în totalitate, iar traderii acum că există o șansă de 27% pentru o scădere de 50 de puncte de bază, față de 36% în urmă cu o zi.
Pesimismul și scenariile sumbre schițate săptămâna trecută au împins randamentele obligațiunilor guvernamentale din zona euro la cel mai scăzut nivel din ultimele câteva luni. Dar noile date economice, mai bune decât s-a anticipat, au permis randamentelor să se lanseze într-un mini-raliu.
Speculațiile nu s-au adeverit
„După mișcările observate (la începutul lunii august) și în absența dovezilor că zona euro intră în recesiune, credem că nivelurile ratelor euro sunt puțin ridicate în această etapă”, a spus Michel Vernier, șeful departament la Barclays Private Bank.
Operatorii anticipează o relaxare suplimentară de 65 de puncte de bază din partea Băncii Centrale Europene (BCE) în acest an și au integrat aproape în totalitate în previziunile lor o reducere a ratei dobânzii americane cu 25 de puncte de bază luna viitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...