Johnson & Johnson a anunțat că a ajuns la un acord de achiziție a Abiomed, "lider mondial în domeniul tehnologiilor revoluționare de asistență cardiacă, pulmonară și renală", pentru o valoare de aproximativ 16,6 miliarde de dolari, inclusiv în numerar.
Grupul din domeniul sănătății va lansa o ofertă publică de cumpărare pentru toate acțiunile în circulație ale Abiomed, în schimbul unei plăți inițiale de 380 de dolari pe acțiune, la care se adaugă un CVR care dă dreptul deținătorului la până la 35 de dolari pe acțiune, dacă sunt atinse anumite etape comerciale și clinice.
Sub rezerva ofertei majorității acțiunilor Abiomed, precum și a aprobărilor de reglementare aplicabile și a altor condiții obișnuite, se preconizează că tranzacția se va încheia înainte de sfârșitul primului trimestru din 2023.
Citește și Afaceri în România: Finlandezii de la Nokian Tyres vor construi o fabrică de anvelope
Grupul finalndez, care are deja fabrici în Finlanda şi SUA, a precizat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2. "Putem utiliza energia verde produsă în apropierea uzinei", a precizat directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.
Producătorul finalndez, care anterior era responsabil pentru 80% din anvelopele pentru autoturisme din Rusia, era în căutarea unei noi locaţii pentru o facilitate de producţie, după ce a luat decizia de a se retrage din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.
În data de 14 septembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu o delegaţie a companiei Nokian Tyres, discuţiile vizând pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii şi deschiderea manifestată faţă de nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar şi din zona Asiei. Citește mai departe AICI
Citește și Tranzacție de 2,18 miliarde $ blocată de justiție. Care este motivul
Departamentul de Justiţie al Statelor Unite s-a adresat instanţei în noiembrie 2021, evocând riscul unei scăderi a numărului de cărţi publicate şi afirmând că noul grup ce ar rezulta în urma achiziţiei ar putea să reducă sumele plătite în avans scriitorilor.
Cele două edituri ocupă primul loc, respectiv cel de-al patrulea loc în ceea ce priveşte cotele de piaţă deţinute de cele cinci edituri majore americane (denumite "Big Five"), un grup care include şi editurile HarperCollins, Hachette Book Group USA şi Macmillan Publishers.
Cu 10.000 de angajaţi în lumea întreagă şi aproape 15.000 de cărţi publicate pe an, Penguin Random House, filială a grupului german Bertelsmann, domină industria de carte din Statele Unite.
Această editură a publicat primul volum de memorii al fostului preşedinte american Barack Obama anul trecut, intitulat "A Promised Land", precum şi autobiografia soţiei sale, Michelle Obama, lansată în 2018 şi care s-a vândut în zeci de milioane de copii.
Penguin Random House se pregăteşte să publice şi volumul de memorii al prinţului Harry, la începutul anului 2013. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...