JPMorgan, previziuni de un optimism debordant pentru 2022
Autor: Oana Pavelescu | 08 dec 2021 / 16:38
Goldman și JPMorgan acordă bonusuri uriașe bancherilor de top
Goldman și JPMorgan acordă bonusuri uriașe bancherilor de top
Banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co a prezis miercuri că anul 2022 va marca sfârșitul pandemiei de coronavirus și va fi marcat de o redresare economică globală completă.

În raportul de perspectivă al băncii pentru anul viitor se arată că noile vaccinuri și terapii vor duce la o "redresare ciclică puternică, la o revenire a mobilității globale și la o eliberare a cererii reținute din partea consumatorilor", notează Reuters.

Marko Kolanovic, Chief Global Markets Strategist & copreședinte al Global Research al acesteia, a declarat că banca se așteaptă ca indicale S&P 500 din SUA să crească cu aproape 8%, până la 5050 de puncte, acțiunile de pe piețele emergente să urce cu 18%, iar randamentele Trezoreriei SUA pe 10 ani - un factor cheie al costurilor de împrumut la nivel mondial - să crească până la 2,25% până la sfârșitul anului 2022.

"Părerea noastră este că 2022 va fi anul unei redresări globale complete, al sfârșitului pandemiei și al revenirii la condițiile economice și de piață normale pe care le-am avut înainte de izbucnirea epidemiei COVID-19", a declarat Kolanovic.

Strategii JP Morgani: ”Se întrevede sfârșitul pandemiei”

G Ad:

Un bancher JP Morgan s-a apucat de cultivat căpșuni și produs gemuri

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia

Recentele turbulențe de pe piață cauzate de apariția tulpinii Omicron ar putea oferi investitorilor o șansă de a se poziționa pentru o inversare de tendință în redeschiderea și tranzacțiile cu mărfuri, spunea JPMorgan Chase & Co, săptămâna trecută.

Deși este probabil ca omicron să fie mai transmisibil, primele rapoarte sugerează că ar putea fi, de asemenea, mai puțin letal, ceea ce s-ar încadra în modelul de evoluție a virusurilor observat istoric, au scris miercuri într-o notă strategii Marko Kolanovic și Bram Kaplan. Acest lucru ar putea fi în cele din urmă un aspect pozitiv pentru piețele de risc, deoarece ar putea semnala că se întrevede sfârșitul pandemiei, au spus aceștia. 

"Omicron ar putea fi un catalizator pentru accentuarea și nu aplatizarea curbei randamentelor, schimbarea direcției de la creștere la valoare, și revenirea temelor de redeschidere", au spus strategii. "Considerăm că recenta cădere a acestor segmente este o oportunitate de a cumpăra în scădere în sectoarele ciclice, al materiilor prime, precum și de a ne poziționa pentru randamentele mai ridicate ale obligațiunilor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro