Banca cu sediul la New York a înregistrat un profit de 12,6 miliarde de dolari sau 4,10 dolari pe acțiune. Aceasta este în creștere de la 8,3 miliarde de dolari, sau 2,63 dolari pe acțiune din aceeași perioadă a anului trecut, adică 52%. Analiștii se așteptau la un profit de 3,41 dolari pe acțiune, potrivit Refinitiv.
De asemenea, compania a estimat că veniturile nete din dobânzi vor fi de aproximativ 81 de miliarde de dolari în 2023, în creștere cu 7 miliarde de dolari față de estimarea sa anterioară.
Cu active de 3.670 de miliarde de dolari, JPMorgan Chase este cea mai mare bancă din Statele Unite și un indicator al economiei americane.
"Economia americană continuă să se afle pe baze în general sănătoase - consumatorii continuă să cheltuiască și au bilanțuri solide, iar întreprinderile sunt în formă bună. Cu toate acestea, norii de furtună pe care i-am monitorizat în ultimul an rămân la orizont", a declarat directorul general Jamie Dimon într-un comunicat de presă.
Depozitele au crescut la 2.380 de miliarde de dolari în primul trimestru, de la 2.340 de miliarde de dolari în trimestrul încheiat în decembrie. Acest lucru se întâmplă după ce prăbușirea sistemului bancar de luna trecută a declanșat o avalanșă de clienți nervoși către marile bănci. De asemenea, investitorii s-au orientat către fondurile de piață monetară ca un refugiu.
Nu sunt îngrijorați de o criză a creditelor
Un punct cheie al discuțiilor după turbulențele de luna trecută a fost dacă băncile vor înăspri standardele de creditare, ceea ce ar determina clienții să cheltuiască mai puțin, deoarece devine mai dificil să împrumute bani pentru achiziții mari, cum ar fi case și mașini.
Dar Dimon le-a spus investitorilor, în cadrul conferinței telefonice de după câștigurile companiei, că nu este îngrijorat de o criză a creditelor după criza bancară.
"Nu aș folosi cuvântul "criză a creditelor"", a spus el ca răspuns la o întrebare dacă este îngrijorat că împrumuturile se vor restrânge în bancă după prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank. "O privesc doar ca pe un fel de degetul mare pe cântar. Pur și simplu înăsprește puțin condițiile de finanțare și crește șansele unei recesiuni.", potrivit CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...