Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Accesul la sistemul SWIFT este una dintre principalele solicitări ale Rusiei în negocierile pentru prelungirea acordului internaţional privind exporturile de cereale din porturile de la Marea Neagră. De asemenea, Moscova a spus în repetate rânduri că un nou acord depinde de ridicarea de către Occident a obstacolelor impuse pentru exporturile ruseşti de cereale şi îngrăşăminte.
Sursa citată de Reuters, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a dezvăluit că Biroul de Supraveghere a Activelor Străine (OFAC), un departament din cadrul Trezoreriei SUA, a permis băncii JPMorgan să proceseze tranzacţii pentru Russian Agricultural Bank.
"Acest gen de tranzacţii sunt dificile", a precizat sursa din apropierea acestui dosar.
Varianta JPMorgan a fost propusă ca o alternativă la reconectarea Russian Agricultural Bank (cunoscută în Rusia drept Rosselkhozbank) la sistemul SWIFT, însă, potrivit sursei citate, permisiunea ar putea fi ridicată în orice moment.
"Asta nu poate înlocui SWIFT", a precizat sursa.
Ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, a declarat marţi la un briefing de presă organizat la ONU că o bancă "a fost de acord să finanţeze o operaţiune", dar asta nu este o soluţie acceptabilă pe termen lung. Lavrov nu a dezvăluit numele băncii.
O altă sursă din apropierea tranzacţiei a spus că Departamentul de Stat al SUA şi Trezoreria SUA au cerut JPMorgan să deruleze o tranzacţie "foarte limitată şi intens monitorizată" în legătură cu exportul de produse agricole, care s-a derulat luna aceasta.
În mod normal, Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu. Alături de Ucraina, Rusia este unul dintre principalii producători agricoli mondiali. Ambele ţări sunt jucători importanţi pe pieţele de grâu, orz, porumb, rapiţă, ulei de rapiţă, seminţe şi ulei de floarea soarelui. În plus, Rusia este şi un jucător important pe piaţa îngrăşămintelor.
Războiul din Ucraina a modificat în mod semnificativ livrările de produse agricole. Atât Ucraina, cât şi Rusia, spun că acordul internaţional privind exporturile de cereale din porturile de la Marea Neagră, ce permite Ucrainei să îşi exporte produsele prin porturile sale de la Marea Neagră, este în pericol de colaps.
Citește și Criza bancară va avea consecințe „pe câțiva ani”, avertizează șeful JPMorgan Chase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...