Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, un business regal
Autor: Simona Haiduc | 31 mai 2022, 19:38
Este o mare oportunitate pentru întreprinzătorii mici
Este o mare oportunitate pentru întreprinzătorii mici
Elisabeta a II-a este pretutindeni: pe magneți, pe diferite obiecte de veselă, pe cutii de ceai... 

Pentru Jubileul de platină al reginei Marii Britanii, care va marca 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit, mediile de afaceri locale s-au pregătit temeinic. Și, potrivit unor prime estimări, câștigurile vor fi pe măsura eforutilor depuse. 

Vitrinele și rafturile magazinelor britanice s-au umplut de bibelouri și alte obiecte de lux purtând imaginea reginei. Suveniruri sunt pentru toate buzunarele: magneți pentru mai puțin de trei euro, căni pentru câteva zeci de euro... Pentru managerul magazinului "House of gifts", din Windsor, totul este sigur. "Am trăit Jubileul de Diamant și Jubileul de Aur. Acesta este al treilea pe care îl văd și pentru toate aceste evenimente am fost foarte ocupați", a recunoscut el pentru postul de televiziune TF1. 

Afacerea nu se limitează la suveniruri. Pentru această ocazie a fost creată chiar și o Barbie în chip de regină. Există, de asemenea, o linie de accesorii pentru câini, iar unele centre de înfrumusețare oferă unghii false pentru Jubileu. Toate aceste produse vor aduce încasări de câteva zeci de milioane de euro. 

În atelierul de ceramică comemorativă Goviers din Stoke-on-Trent, din nordul Angliei, angajații muncesc zi lumină. Acest producător a creat o gamă specială de veselă, cu platină și aur, pentru a onora domnia Elisabetei a II-a. "Este o etapă importantă pentru Regină. Simt că îmi fac partea mea, că am un mic rol", spune angajata Claire Wright. 

Unele seturi de cești se vor vinde și cu 80 de euro. "Este singura piesă pe care am terminat-o și pe care o putem expedia deja. Va ajunge la un client", spune patronul Simon Willis. El estimează că jubileul ar putea reprezenta 20% din cifra sa de afaceri anuală. 

Douăsprezece milioane de britanici și vizitatori sunt așteptați să ia parte la sărbătorile care se vor desfășura între 2 și 5 iunie. La Londra, un hotel a decis să facă din Jubileu un eveniment pe tot parcursul anului. În acest scop, el oferă "Afternoon tea" cu aperitive reprezentând bijuteriile purtate de regină în timpul încoronării sale. Dar acest moment special are un cost: peste 80 de euro. Restaurantele, turismul, comerțul... După doi ani de turbulențe cauzate de pandemia de coronavirus, aceste sectoare se bazează mai mult ca oricând pe regină.

Citește și Semnificația ascunsă a broșei purtate de Regina Elisabeta a II-a

Între timp, opt timbre noi care celebrează devotamentul reginei Elisabeta a II-a faţă de serviciul public au fost emise de Royal Mail cu ocazia Jubileului de Platină al suveranei Marii Britanii.

Noile timbre prezintă fotografii ale suveranei de-a lungul celor şapte decenii ale sale de domnie, ilustrând diferite aspecte din îndatoririle ei oficiale, de la prezidarea ceremoniei Trooping the Colour şi până la vizite pe teritoriul britanic şi turnee internaţionale.

Imaginile prezentate în aceste timbre datează din perioada 1957-2020, iar cea mai veche dintre ele, realizată în alb negru, apare pe un timbru de clasa I şi o prezintă pe tânăra regină britanică şi pe soţul ei, ducele de Edinburgh, zâmbind şi salutând publicul cu ocazia unei vizite la Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe