DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Kim Jong-Un iar a dispărut. Liderul nord-coreean e de negăsit
22 mai, 13:33, de  Simona Haiduc
Președintele nord-coreean, Kim Jong-Un, a dipărut din nou. În Coreea de Sud au observat că liderul de la Phenian nu a apărut în public în ultimele trei săptămâni, scrie agenția Yonhap.
Comportamentul lui Kim Jong Un trezește suspiciuni
Comportamentul lui Kim Jong Un trezește suspiciuni

”Autoritățile țării urmăresc atent evoluția situației”, a declarat, la Seul, un responsabil al Ministerului Unificării. Ciudat și, de aceea îngrijorător, este faptul că aceestă nouă dispariție survine după mai multe astfel de episoare, unele de lungă durată, altele mai scurte, dar toate factori de îngrijorare în special pentru cancelariile occidentale.

Pe 19 mai, cotidianul nord-coreean Rodong Sinmun a anunțat că președintele Kim Jong-Un muncește 365 de zile fără zile libere, fără zile de naștere, ba chiar fără să doarmă, în pofida numeroaselor anunțuri privind decesul său. Publicația a scris, totodată, despre dragostea șefului statului pentru poporul său și a lăudat conducerea țării care poate rezolva ”toate greutățile” ce apar în cale, ”în condiții dintre cele mai dure” pe fondul presiunilor venite din partea puterilor străine.

Citește și Sud-coreenii l-au găsit pe Kim Jong Un. Ce spun oficialii

În ultimele luni, Kim Jong-Un a dispărut de mai multe ori. În ianuarie, el nu a apărut în public 21 de zile. În aprilie a mai existat un astfel de episod când au apărut chiar și zvonuri legate de decesul liderului de la Phenian. Apoi, pe 2 mai, luând prin surprindere o lume întreagă, Kim a fost filmat și fotografiat la ceremonia inaugurării unei noi fabrici. De atunci însă, nici o veste.

Ştiri Recomandate

Ce salarii au românii. Pe ce își cheltuie banii

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o...

Premieră la BNR. Se împrumută de la BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) şi Banca Naţională a...