Kim Kardashian caută secretul succesului în investițiile de capital
Autor: Simona Haiduc | 08 iun 2023, 22:49
Kim Kardashian, la o ședință foto / https://www.facebook.com/KimKardashian/photos
Kim Kardashian, la o ședință foto / https://www.facebook.com/KimKardashian/photos
Kim Kardashian a participat, la Berlin, la o întâlnire a celor mai mari brokeri ai lumii. Prezența vedetei nu a reușit însă să risipească apăsătoarea stare de spirit provocată de costul în creștere al banilor.

Flancată de gărzile sale de corp, Kim Kardashian a atras sute de directori la evenimentul SuperReturn, explicând că dorința ei este de a învăța secretele investițiilor după ce a și-a înființat, anul trecut, propriul său fond.

Și pentru că veni vorba de ambițiile starului american, al cărui imperiu se extinde de la produse pentru îngrijirea pielii, la lenjeria intimă, Kim Kardashian ceea ce ea numește „ingredientul magic” sau calitățile deosebite ale fondatorilor companiilor care i-ar putea susține fondul care nu a operat încă nici o investiție. 

Dar capitalul privat se confruntă în prezent cu una dintre cele mai grele perioade de la apariția lui, în anii 1980, deoarece creșterile rapide ale ratei dobânzii scumpesc orice operațiune. Mai mult de un deceniu de costuri extrem de scăzute la împrumuturi a permis investitorilor să achiziționeze afaceri cu ajutorul unor credite mari, înainte de a fi revândute altor investitori.

Astăzi, datele din zona euro arată că băncile închid robinetele la credite după ce Banca Centrală Europeană a efectuat cea mai mare creștere a ratei dobânzii din istoria sa de 25 de ani. Valoarea fuziunilor și achizițiilor finanțate de capitalul privat în Europa a fost de aproximativ 46 de miliarde de dolari în primele cinci luni ale anului, în scădere cu 74% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit datelor de la Refinitiv.

Sectorul tehnologic a avut cel mai mare număr de tranzacții la nivel global, în timp ce tranzacțiile din sectorul sănătății au ajuns la 16 miliarde de dolari. „Trebuie să pedalăm mai tare”, a spus Jose Pfeifer, care conduce grupul european de private equity al Investcorp.

„Europa se descurcă mai bine decât se aștepta... vedem oportunități în cesionările corporative”, a declarat Marco De Benedetti, co-șef de private equity pentru Europa la Carlyle. Vânzătorii care joacă în ape tulburi sunt mai prudenți decât înainte și organizează tot mai puține licitații, spre disperarea cumpărătorilor, lăsați în ceață, fără termene clare și fără vizibiltate. 

În ce o privește pe Kim Kardashian, vedeta nu și-a dezvăluit intențiile: la toate întrebările tehnice a răspuns partenerul ei de investiții, Jay Sammons. Ea doar a învățat. 

Citește și Bogații Norvegiei fug din țară, pentru că impozitul a crescut cu 0,1%

Citește și Regizorul James Cameron și miliardarul Ray Dalio au investit în submarine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe