Declarația unică, modificări importante. ANAF a emis formularul inteligent
Agenția Națională de...
"Desigur, nimeni nu se angajează pe calea războiului şi nimeni nu acceptă posibilitatea unui astfel de război", a spus Peskov într-un interviu acordat postului public de televiziune Rossia 1, ce va fi difuzat în cursul serii la Moscova şi din care au fost făcute publice extrase.
"Nimeni nu acceptă nici posibilitatea unui război civil în Ucraina", a adăugat el, asigurând că "Rusia nu va rămâne indiferentă faţă de soarta vorbitorilor de limba rusă care trăiesc în sud-estul'' Ucrainei, unde din 2014 are loc un război între trupele de la Kiev şi separatişti pro-ruşi.
Potrivit Moscovei, acest război care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa este un război civil ucrainean, în timp ce Kievul şi Occidentul consideră evident sprijinul militar, politic şi financiar al Rusiei pentru separatişti.
În ultimele zile, Kievul şi mai multe capitale occidentale au criticat Moscova pentru că a masat trupe la graniţa ucraineană şi în peninsula Crimeea anexată, în timp ce incidentele ucigaşe cu separatiştii sunt aproape zilnice.
Potrivit Ucrainei, Kremlinul ar putea căuta un pretext pentru a lansa o operaţiune militară de anvergură.
Kremlinul nu a negat aceste mişcări de trupe, dar asigură că nu ameninţă pe nimeni, acuzând, dimpotrivă, Kievul de "provocări" menite să "înrăutăţească situaţia de pe front".
"Rusia depune toate eforturile pentru a ajuta la rezolvarea acestui conflict. Şi vom continua să facem acest lucru fără încetare'', a spus Peskov în interviu.
Deşi luptele aproape încetaseră după un armistiţiu încheiat în vara anului 2020, ele au fost reluate cu intensitate în ultimele săptămâni. De la începutul acestui an, 26 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, în timp ce ţara a pierdut doar 50 de soldaţi pe tot parcursul anului 2020.
Această reluare a luptelor şi mişcările trupelor ruse au determinat Kievul să-şi intensifice contactele cu occidentalii, Washingtonul, Berlinul şi Parisul asigurând Ucraina de sprijinul lor şi cancelarul german Angela Merkel cerându-i preşedintelui rus Vladimir Putin să "reducă" prezenţa rusă la frontiera ucraineană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională de...
Banca Naţională a României a...
Totuși, traiectoria acestei scăderi este mai ridicată...
Utilizatorii aplicației chineze...
Datoria publică a Italiei a...
JPMorgan Chase anunță profit anual record datorită...
Fitch Ratings a revizuit în...
Germania a stabilit un record după numărul de aprobări...
Nu sunt excluse probleme pe linie de aprovizionare.
Concluzia unui studiu publicat miercuri.
Economia Germaniei s-a...
Marcel Ciolacu exclude...
Consiliul Concurenţei a...
Guvernul a eliminat scutirile...
Prețurile carburanților au înregistrat o creștere ușoară...
Rezervele de gaze din depozitele României au ajuns la...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
Comisia Europeană a demarat o...
Președintele Camerei de Comerț...
TikTok intenționează să își...