Kremlinul a mai făcut o LISTĂ NEAGRĂ. Cetăţenii căror ţări primesc INTERZIS
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Moscova. Foto: Pexels.com
Moscova. Foto: Pexels.com
Rusia pregăteşte restricţionarea accesului pe teritoriul său pentru cetăţenii unor state neprietenoase.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunţat luni că este în pregătire un decret prezidenţial vizând restricţionarea accesului pe teritoriul Rusiei pentru cetăţenii unor state responsabile de acţiuni 'inamicale', în plin val de sancţiuni contra Moscovei în urma ofensivei sale în Ucraina, transmite AFP.

'Un proiect de decret prezidenţial este în pregătire pentru introducerea de măsuri de represalii în ce priveşte vizele, în legătură cu acţiunile inamicale ale mai multor guverne străine', a afirmat Lavrov cu ocazia unei reuniuni a partidului aflat la putere, Rusia Unită. Proiectul prevede 'o serie întreagă de restricţii' pentru intrarea în Rusia, a indicat ministrul, fără a preciza ce ţări şi ce fel de persoane vor fi supuse acestor măsuri.

În urma sancţiunilor economice occidentale, Moscova a publicat la începutul lunii martie o listă de ţări 'neprietene', printre care SUA, statele Uniunii Europene, Marea Britanie, Canada, Japonia, Elveţia, Taiwan, Coreea de Sud, Norvegia şi Australia. Lavrov nu a precizat luni dacă decretul în cauză se va aplica împotriva acestor state, transmite Agerpres.

 

Citeşte şi: Când a început PRĂBUŞIREA lui Putin. Chirieac: Deodată, totul a picat. Cine este omul pe care îl urăşte cel mai mult

 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre medierea făcută de Roman Abramovich în soluționarea conflictului din Ucraina, dar și despre declaraţia lui Vladimir Putin. "Sancțiunile economice au efect, deci au efect și toţi oligarhii încearcă să scape de aceste sancțiuni, fiecare cum poate. Unii s-au dus în Turcia, probabil că este soluția cea mai la îndemână. Alții probabil se gândesc la China, fiindcă în lumea liberă nu au cum să scape", a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel