Riscă România suspendarea fondurilor europene? Ce spune ministrul Finanţelor
O eventuală suspendare a...
Kremlinul a declarat vineri că departamentele juridice ale băncilor occidentale înțeleg "consecințele catastrofale" care ar urma în cazul în care UE ar continua cu planurile de confiscare a activelor rusești, scrie Reuters.
Unele bănci occidentale fac lobby împotriva propunerilor UE de redistribuire a miliarde de euro din dobânzile obținute din activele rusești înghețate, au declarat surse importante din industrie, temându-se că ar putea duce la litigii costisitoare.
Liderii Uniunii Europene au convenit joi să avanseze lucrările la un plan de utilizare a până la 3 miliarde de euro (3,24 miliarde de dolari) pe an pentru a furniza arme Ucrainei, în încercarea de a susține lupta Kievului împotriva Rusiei. Liderii UE au declarat că veniturile ar putea fi utilizate în câteva luni.
"Am auzit declarații de la Bruxelles că veniturile din activele noastre nu aparțin nimănui", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Acest lucru nu este așa. Ele aparțin deținătorilor activelor, proprietarilor activelor".
Peskov a lansat un avertisment în legătură cu intenția de a transfera fondurile provenite din activele rusești.
"Departamentul juridic al oricărei bănci înțelege consecințele catastrofale ale unor astfel de acțiuni de expropriere a activelor, atât pentru bancă, cât și pentru întreaga țară și pentru economia europeană", a declarat Peskov.
"Dacă astfel de decizii s-ar realiza, acest lucru ar avea consecințe foarte grave pentru cei care le-au luat și le-au pus în aplicare."
Totodată, Depozitarul central de valori mobiliare cu sediul în Belgia, are în vedere să rețină temporar 10% din profiturile obținute din activele rusești înghețate pentru a se proteja împotriva acestor posibile litigii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
O eventuală suspendare a...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.