Lavrov oripilează israelienii cu declarații șocante
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat SUA și Canada că antrenează 'neonaziști' aflați acum în rândurile armatei ucrainene

Lavrov a declarat duminică că faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu nu anulează elementele naziste din țara sa, susținând că și Adolf Hitler "avea sânge evreiesc".

Potrivit unui interviu acordat presei italiene, Lavrov a declarat: "Nu am avut nici un fel de probleme: "Zelenski este evreu? Și Hitler avea origini evreiești... Cei mai mari antisemiți sunt tocmai evreii".

În interviu, ministrul rus de externe a acuzat, de asemenea, SUA și Canada că au antrenat "subdiviziuni neonaziste" care se află acum în rândurile armatei ucrainene, făcând referire la cei care rezistă în uzina Azovstal din orașul ucrainean Mariupol.

Există publicații "care confirmă faptul că americanii și mai ales canadienii au jucat un rol principal în pregătirea unor subdiviziuni ultra-radicale, în mod deschis neonaziste pentru Ucraina", a declarat Lavrov, fără a preciza la ce publicații se referă.

Luni, vorbind la Radio Armata, ministrul israelian al comunicațiilor, Yoaz Hendel, a criticat afirmația lui Lavrov potrivit căreia Hitler era evreu, o teorie discreditată pe scară largă de istorici, ca fiind "iluzii care au scopul de a justifica actele oribile ale rușilor în Ucraina".

Întrebat de ce premierul sau ministerul de externe nu au condamnat încă comentariile lui Lavrov, Hendel a răspuns că "în diplomație există un moment diferit pentru lucruri diferite".

Șeful ”MĂREȚEI” armate ruse, evacuat de urgență din Ucraina. Generalul, grav rănit

În interviu, Lavrov a mai spus că NATO și UE "s-au resemnat în fața dominației Washingtonului" și că Washingtonul a decis "că lumea trebuie să fie acum monopolară". 

Lavrov a precizat că Zelenski ar putea promova pacea între Rusia și Ucraina dacă ar înceta să mai dea instrucțiuni "criminale" soldaților săi naziști. 

Kremlinul afirmă că a lansat o "operațiune militară specială" la 24 februarie pentru a demilitariza și "denazifica" Ucraina, susținând că scopul său este de a dezarma și învinge naționaliștii din interiorul țării. Kievul și aliații săi occidentali resping acest lucru ca fiind un pretext fals pentru invazie. De la începutul invaziei, ambele părți ale conflictului și-au comparat adversarii cu naziștii și i-au acuzat de comiterea unui genocid. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că armata rusă nu va "ajusta artificial" ostilitățile din Ucraina la o anumită dată, inclusiv la Ziua Victoriei, pe 9 mai.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat companiei italiene de televiziune Mediaset.

Lavrorv a spus că ritmul ofensivei din Ucraina "nu depinde de anumite date" și a încercat să explice eșecul "operațiunii speciale" a lui Putin spunând că armata rusă ar fi "minimizat orice risc" pentru cetățenii ucraineni și pentru militarii ruși.

În același timp, Moscova dorește ca Ucraina să oprească voluntar rezistența.

Lavrov i-a numit pe locuitorii din Mariupol, oraș aflat sub asediul amratei ruse, care se ascund de bombardamente în subsolurile Azovstal, probabil "ofițeri și mercenari occidentali".

Lavrov a mai spus că partea rusă nu i-a cerut președintelui Zelenski să se predea, ci a cerut ca acesta să ordone armatei și ucrainenilor să "oprească rezistența".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel