Leacuri împotriva OMICRON. Oamenii de știință au întocmit o listă
Autor: Delia Gheață | 26 ian, 10:56
Este o listă cu opt medicamente
Este o listă cu opt medicamente
Oamenii de știință de la Universitatea din Kent și de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, au numit opt medicamente ce pot fi folosite în combaterea tulpinei omicron a coronavirusului. Experții au publicat un articol pe această temă în revista Cell Research.

Lista medicamentelor aprobate includea EIDD-1931 (metabolitul activ al molnupiravirului), ribavirină, remdesivir, favipravir, PF-07321332 (nirmatrelvir, ingredientul activ din paxlovir), nafamostat, camostat și aprotinină.

Specialiștii au analizat culturile de celule și au constatat că omicronul este sensibil la cele mai importante medicamente antivirale și la medicamentele candidate pentru tratamentul infecției cu coronavirus. 

Cercetătorii au aflat, de asemenea, de ce pacienții infectați cu Omicron sunt mai puțin susceptibili de a avea o boală severă. "Acest lucru se datorează faptului că această tulpină este deosebit de sensibilă la suprimarea așa-numitului răspuns al interferonului, care este prezent în toate celulele din organism", consideră cercetătorii.

Pe de altă parte, un grup de medici din Hong Kong au efectuat un studiu, publicat în revista Annals of Internal Medicine, și au ajuns la concluzia că vaccinul Pfizer triplează riscul de a face cardită, o inflamație a inimii. 

Citește și COVID-19. Alertă la OMS! Nu trebuie să oscilăm între PANICĂ și neglijență

Citește și Experți britanici: OMICRON, de 16 ori mai periculos decât ”delta”

Cercetarea s-a făcut pe două grupuri distincte de volungari, unul cu pacienți vaccinați cu serul Pfizer/BioNTech cu ARNm (BNT162b2), al doilea cu navaccinați. În primul caz s-a constat un număr semnificativ mai mare de persoane cu miocardită și pericardită nou diagnosticate comparativ cu rezultatele analizelor pentru al doilea grup. 

Deși dimensiunea redusă a eșantionului studiat limitează acuratețea estimărilor și a concluziilor, a existat o asociere clară între vaccinarea cu BNT162b2 și un risc crescut de îmbolnăvire, bărbații tineri îmbolnăvindu-se mai des după ce au primit o a doua doză de medicament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

Crossuri externe