Legea educației, modificată. Vizate, contractele de muncă și salariile restante
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Elevi și profesori
Elevi și profesori
Legea educației naționale a fost modificată prin mai multe completări aduse recent.

Printre aceste schimbări se numără și faptul că un contract de muncă pe durată determinată poate fi modificat de consiliul de administrație a unității de învățământ, în sensul că acesta poate fi prelungit pe toată perioada de viabilitate a catdrei, în cazul în care cadrul didactic respectiv a promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu cel puțin nota 7 iar postul este vacant.

Explicația aestor măsuri vine din necesitatea asigurării stabilității personalului didactic calificat, a conitinuității activității didactice de predare la aceleași clase de elevi.

Citește și:Ce vrea Ecaterina Andronescu în școli: Vacanțe mai scurte, liber la folosit telefonul

 În anul școlar curent peste 16.000 de posturi didactice de predare sunt ocupate cu personal didactic calificat angajat pe perioadă determinată în baza rezultatelor obținute la concursuri naționale de titularizare.

Drepturi salariale restante

Prin derogare de la prevederile art. 1 din Legea nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului, hotărârile judecătorești devenite executorii până la 31 decembrie 2018, având ca obiect acordarea de daune interese moratorii sub forma dobânzii legale, pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învățământ, se achită în anul 2019, de la bugetul de stat aprobat prin Legea nr. 50/2019, prin bugetul Ministerului Educației Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel