Legea pensiilor, nouă modificare. Pensionare mai devreme cu 13 ani pentru acești angajați
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Acești angajați se vor putea pensiona mai devreme cu 13 ani
Acești angajați se vor putea pensiona mai devreme cu 13 ani
O modificare legislativă are în vedere schimbarea condițiilor de pensionare pentru angajații din sectorul producției de energie electrică și termică.

Astfel, în propunerea de modificare explică: ”Condițiile de muncă în sectorul producției de energie electrică și termică din România au fost și continuă să fie deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi”.

Citește și: Vechimea în muncă. Verifică singur dacă ţi-au fost plătite contribuţiile la stat

În textul legislativ se mai menționează și faptul că: ”Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile”.

Condițiile grele de muncă pentru acești angajați determină și o speranță de viață mai mică față de majoritatea angajaților din România: ”ceea ce justifică pe deplin ca aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus cu <25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă>” din sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel