Leviatan Design, implicare în susținerea programelor educaționale universitare. Cătălin Podaru: Am găsit profesori cu o deschidere foarte mare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
EXCLUSIV
Leviatan Design se implică activ în susținerea programelor educaționale organizate de universitățile tehnice din România. 

"Noi putem spune că prin prezența pe care am avut-o în mediul online am făcut cunoscut nivelul de tehnologizare și modul destul de avansat la care compania, companiile noastre - de fapt, că suntem un grup de companii - au ajuns să lucreze în ultimii ani, mai mult de atât colaborarea noastră cu parteneri precum Gravi, care este un furnizor de software, ne-a făcut să fim recomandați către profesorii care predau aceste cursuri de lucru tehnologizate în construcții, atât în proiectare, cât și în execuție și am fost recomandați pentru a susține prezentarea practică a cursului de BIM, în cadrul Universității Tehnice de Construcții la București.

Ulterior, prin această prezență, profesori de la alte facultăți din țară au aflat că pot să vină către studenți cu exemple clare din România. Acesta a fost un lucru surprinzător chiar și pentru ei, că există un nivel avansat de tehnologizare în construcții în România și că pot arăta dincolo de conceptele prezentate în cadrul cursurilor cum se lucrează efectiv în construcții în această manieră modernă", a explicat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

 Există deschidere din partea universităților pentru acest gen de colaborare?, a întrebat Val Vâlcu.

"Sigur că da. Noi peste tot am deschis. Am găsit profesori cu o deschidere foarte mare și care au întâmpinat și cu care discutăm, să reluăm și poate să ducem mai departe chiar anumite proiecte pilot în viitor. Pentru a exemplifica, poate și împreună cu studenții 'use case-uri' care pot fi folosite în realitate cu aceste tehnologii si la care studenții să înțeleagă mai bine aplicarea practică a acestor metode de lucru modern", a răspuns invitatul.

Programa școlară este adaptată noilor tehnologii?, a întrebat moderatorul.

"Noi credem că da, pentru că inclusiv aceste cursuri care s-au făcut, țin de standardele noi de lucru software cu soft-uri noi sau cu metodologii. Până la urmă, BIM este un proces de lucru care este aprobat la nivel european și extern directivele europene. În curând se vor aplica și în România, deîndată ce va exista o metodologie adaptată mediului economic românesc. Chiar există acum un proiect de la Ministerul Dezvoltării pentru a pune bazele ghidului de lucru după standardul BIM", a declarat Cătălin Podaru.

Mai multe informații urmăriți interviul aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel