Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Prăbușirea dramatică a lirei a ajutat dolarul american să atingă valori record față de un număr mare de alte monede. Lira a scăzut cu până la 4,9% pentru a ajunge la o depreciere record de 1,0327 dolari.
Ulterior, s-a stabilizat în jurul valorii de 1,05405%, cu 2,9% mai slabă decât la închiderea ultimei sesiuni. Lira și-a început căderea de vineri, când a scăzut cu 3,6% pe fundalul anunțării de către noul ministru de finanțe britanic, Kwasi Kwarteng, a unei scutiri de taxe istorice, finanțată prin cel mai mare împrumut din 1972 și până azi.
„Lira sterlină a fost absolut turtită. Investitorii caută un răspuns de la Banca Angliei. Așa ceva nu este sustenabil”, a spus Chris Weston, director de cercetare la Pepperstone. Indicele dolarului, care măsoară valoarea monedei americane față de monede precum lira sterlină, euro sau yenul japonez a ajuns la 114,58 pentru prima dată din mai 2002, înainte de a se tempera până la 113,73, cu 0,52% mai mult decât la sfârșitul săptămânii trecute.
„Situația proastă din Regatul Unit exacerbează sprijinul pentru dolarul american. Dacă vom avea o senzație că urmează o criză pe plan global, dolarul ar crește semnificativ”, spune Joseph Capurso de la Commonwealth Bank of Australia, potrivit Digi24.
Britanicii mai au doar 7 zile ca să scape de 11 miliarde de lire sterline
Britanicii sunt luați din scurt de Banca Angliei lăsându-le o singură săptămână ca să scape de 11 miliarde de lire sterline.
Cetățenii britanici mai au la dispoziție doar o săptămână pentru a cheltui ultimele 11 miliarde de lire sterline din bancnotele de hârtie rămase în circulație înainte ca acestea să nu mai fie acceptate nicăieri.
Începând cu 30 septembrie, aproape 6 miliarde de lire sterline din vechile bancnote de 50 de lire sterline și peste 5 miliarde de lire sterline din cele de 20 de lire sterline nu vor mai fi acceptate de întreprinderile britanice, a anunțat vineri Banca Angliei. Asta înseamnă un total de peste 360 de milioane de bancnote.
Oamenii pot schimba hârtia cu noua monedă fabricată dintr-un polimer asemănător plasticului prezentându-se personal la sediul central al Băncii Angliei din Londra, situat pe Threadneedle Street, trimițându-le prin poștă sau la anumite oficii poștale. Multe bănci comerciale vor permite, de asemenea, depunerea lor în conturi.
Joi dimineață, coada de persoane pentru ghișeele de schimb de numerar de la Bank of England se întindea deja pe stradă.
Sfârșitul bancnotelor de hârtie de 20 și 50 de lire sterline va încheia tranziția Regatului Unit la noile bancnote din polimer. Toate versiunile din polimer ale monedei care poartă un portret al reginei Elisabeta a II-a pot fi folosite în continuare în mod normal, a mai precizat Banca Angliei, citată de Bloomberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...