Dezbatere DC Medical. Costurile sănătății publice sunt reduse prin vaccinare
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Dezbaterea pe tema vaccinării
Dezbaterea pe tema vaccinării
DC Media Group organizează, luni, dezbaterea cu tema „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”. Unul dintre subiectele abordate a fost obligația statului în privința sănătății publice.

În cadrul evenimentului a participat: Sorina Pintea-ministrul Sănătății, dr. Laszlo Attila - Comisia de Sănătate a Senatului, conf. dr. Florin Buicu - Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, Vasile Ciurchea – președinte CNAS, prof dr Alexandru Rafila - Societatea Română de Microbiologie, medici, reprezentați ai asociațiilor profesionale, reprezentați ai asociațiilor de pacienți și ai unor producători de medicamente.

 Servicii medicale gratuite. Află cum poți beneficia de ele

„Prevenția, vaccinarea trebuie susținute de stat, trebuie găsită o sursă financiară, deoarece economia are de câștigat de pe urma stării de bine a pacientului”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, membru OMS.

„Dreptul de a fi vaccinat trebuie să-l aibă orice cetățean, indiferent de vârstă, dintr-o țară. Vaccinarea are o dimensiune colectivă de sănătate publică, pentru că anumite grupuri de populație vor fi protejate împotriva bolilor iar acestea nu se vor transmite în cadrul acestor grupuri și a treia componentă este componenta economică. Compensarea vaccinurilor va duce la două elemente importante: economii substanțiale la nivelul Caselor de Sănătate (...), a doua dimensiune e în buzunarul cetățenilor, pentru că o serie întreagă de produse n-ar mai fi nevoie să fie administrate dacă există accesul la vaccinuri și la vaccinare”, a adăugat acesta.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...


pixel