Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
SUA au înregistrat o creştere de 22% a exporturilor de cărbune spre Europa, înlocuind cărbunele rusesc în anul care a urmat după ce au intrat în vigoare sancţiunile decise de Uniunea Europeană, în luna august 2022, a anunţat joi Administraţia Americană pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA), transmite Reuters.
Majorarea livrărilor spre Europa a fost motivul principal pentru care în perioada august 2022-iulie 2023, exporturile totale de cărbune ale SUA au fost mai mari cu 5,7 milioane de tone comparativ cu perioada similară de dinaintea intrării în vigoare a sancţiunilor, a precizat EIA. În perioada august 2022-iulie 2023, exporturile totale de cărbune ale SUA au urcat până la 33,1 milioane de tone, de la 27,1 milioane de tone în perioada august 2021-iulie 2022.
În ceea ce priveşte cărbunele industrial, exporturile SUA spre Europa au crescut cu 51% în perioada august 2022-iulie 2023, comparativ cu precedentele 12 luni. "Cărbunele industrial din SUA are o calitate comparabil cu cel produs în Rusia, ceea ce îl face un înlocuitor natural; ambele ţări au cărbune bituminos de calitate cu o putere calorică ridicată", a subliniat EIA.
În 2021, Europa a primit 84,6 milioane de tone de cărbune din Rusia, aproximativ o treime din exporturile totale ale Rusiei. După debutul invaziei din Ucraina, UE a răspuns prin impunerea de sancţiuni cu privire la cărbunele rusesc, în luna aprilie 2022, cu o perioadă de graţie pentru contractele pre-existente până în luna august 2022. După intrarea în vigoare a interdicţiei achiziţiile de cărbune din Rusia au scăzut aproape la zero.
SUA, alături de alte ţări exportatoare, precum Africa de Sud şi Columbia, au intervenit pentru a acoperi golul apărut în aprovizionarea cu cărbune a Europei şi de asemenea şi-a majorat exporturile spre Asia şi America de Sud. În schimb, livrările spre Africa, Australia, Oceania şi America de Nord au scăzut, a precizat Administraţia Americană pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...