Lockheed Martin, colaborare cu Red Hat în domeniul inteligenței artificiale
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Inovațiile vor putea fi aplicate mai ușor
Inovațiile vor putea fi aplicate mai ușor
Lockheed Martin a anunțat că va colabora cu firma Red Hat pentru a avansa inovația în domeniul inteligenței artificiale (AI) pe platformele militare Lockheed Martin, informează agențiile de presă.

Adoptarea recent anunțată a Red Hat Device Edge va permite companiei Lockheed Martin să sprijine misiunile de securitate națională prin aplicarea și standardizarea tehnologiilor de inteligență artificială în medii constrânse.

Lockheed Martin va echipa platformele militare Red Hat Device Edge, precum sistemul aerian fără pilot la bord (UAS) Stalker, cu software avansat, care anterior era prea mare și prea complex pentru aceste sisteme.

Acest software avansat permite platformelor mici să gestioneze sarcini de lucru mari de inteligență artificială, sporind capacitatea acestora pe teren și accelerând procesul decizional bazat pe date.

Citește și Lockheed Martin vrea să dea lovitura cu noile sale programe de rachete

Lockheed Martin a anunțat că a dezvoltat și fabricat un nou radar Sentinel A4, ca parte a unui contract încheiat cu armata americană proiectarea unui nou sistem radar. În același timp, compania va face invincibile sistemele HIMARS. Nota de plată se ridică la zeci de milioane de dolari.

Radarul a fost selectat pentru a înlocui instalațiile actuale, ce ajută Sistemul integrat de apărare aeriană din regiunea capitalei naționale (NCR-IADS), îmbunătățind protecția și apărarea activelor critice.

Performanța și fiabilitatea îmbunătățite ale radarului Sentinel A4 vor spori substanțial capacitatea de apărare internă a Regiunii Capitalei Naționale", a declarat colonelul Jason Tate, din cadrul proiectului STARE (Search, Track, Acquire, Radiate, Eliminate). În prezent, sistemul se află în programul de testare și este în avans față de program.

Pe de altă parte, Lockheed Martin a anunțat că raza de acțiune a rachetelor M142 HIMARS și M270 MLRS ar putea crește la 1.000 km. Acest lucru va fi realizat cu ajutorul rachetei de atac de precizie (PrSM). Compania dorește să aducă patru îmbunătățiri la respectivul proiectil. Paula Hartley, vicepreședinte al Lockheed Martin, a declarat că racheta ar trebui să fie testată în 2023. Citește mai departe AICI

Citește și Răspunsul de 120 mil. $ al Chinei pentru Lockheed Martin

Avionul, poreclit Mărețul Dragon, a fost introdus în Forțele Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei în martie 2017. Fabricat de Chengdu Aircraft Industry Group din Sichuan, avionul este una dintre cele mai avansate arme militare ale Chinei.

Și-a făcut debutul public în noiembrie 2016, în cadrul show-ului aviatic Zhuhai din Guangdong, China.

J-20 este doar al treilea avion de vânătoare de generația a cincea din istorie, după avioanele de vânătoare F-22 și F-35 fabricate de Lockheed Martin din SUA. Forțele aeriene chineze aveau o flotă de peste 50 de avioane J-20 în 2021.

Avionul chinezilor a fost comparat cu F-35 

Avionul F-35 a fost introdus în armata americană în iulie 2015. Există trei variante ale avionului: F-35A cu decolare și aterizare convențională, F-35B cu decolare scurtă și aterizare verticală și F-35C de portavion. Variantele se diferențiază prin modul în care avionul decolează și aterizează.

Lockheed Martin prezintă F-35 ca fiind "cel mai avansat avion de luptă din lume", un avion aproape invizibil, senzori avansați, fuziune de informații și conectivitate în rețea. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...


pixel