Lockheed Martin stabilește un nou record cu o rachetă hipersonică
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Noua rachetă hipersonică a stabilit un nou record
Noua rachetă hipersonică a stabilit un nou record
Un prototip de rachetă hipersonică Lockheed Martin a zburat cu o viteză de cinci ori mai mare decât sunetul „pentru o perioadă îndelungată” în timpul unui test tehnologic de succes recent pentru S.U.A. militar.

Testul de arme hipersonice, care a fost anunțat pe 5 aprilie de către Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), a marcat al doilea zbor pentru programul Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) după un test din septembrie 2021 de către Raytheon Technologies, au declarat oficialii DARPA în o declarație.

Oficialii programului au încadrat noul zbor ca o piatră de hotar majoră în programul hipersonic, care își propune să desfășoare operațiuni militare la viteze mai rapide și cu o eficiență mai mare în comparație cu ceea ce este disponibil în prezent.

„Încă analizăm datele testelor de zbor, dar suntem încrezători că vom oferi Forțelor Aeriene și Marinei SUA opțiuni excelente pentru a diversifica tehnologia disponibilă pentru misiunile lor viitoare”, a declarat Andrew Knoedler, managerul de program HAWC al DARPA pentru biroul de tehnologie tactică. în declarație.

US Navy a testat un LASER de MARE PRECIZIE

Un comunicat de presă de la Lockheed a remarcat că vehiculul a atins o altitudine de 65.000 de picioare (aproape 19.812 metri), ceea ce este dublu față de altitudinea de croazieră a unui zbor comercial tipic. Vehiculul va „aborda amenințările care apar rapid în arena securității globale”, a declarat John Clark, vicepreședinte și director general al Lockheed Martin Skunk Works, în declarația companiei sale.

DARPA și S.U.A. Forțele aeriene lucrează împreună la finanțarea și sprijinirea programului HAWC. Raytheon și Northrop Grumman au dezvăluit împreună o finanțare de 200 de milioane de dolari pentru proiect în 2019, în timp ce Lockheed Martin a primit aproape 1 miliard de dolari în 2018, potrivit DefenseNews.com.

Programul urmărește să evalueze fezabilitatea, eficacitatea și accesibilitatea într-o serie de demonstrații de zbor și nu este în niciun caz primul efort al S.U.A. oficialii militari să lucreze la sisteme hipersonice, fie cu echipaj, fie fără echipaj.

O selecție de alte programe de viteze hipersonice includ X-20 Dyna-Soar din epoca anilor 1950, care a fost conceput pentru a fi lansat pe o rachetă, programul hipersonic FALCON (prescurtare de la Force Application and Launch from CONtinental United States) de la începutul anilor 2000 și Blackswift , care ulterior a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel