Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Conform actualelor prevederi, veteranii şi văduvele de război au dreptul de a cumpăra locuinţele pe care le ocupă în baza unui contract de închiriere valabil încheiat și aflate în proprietatea publică a statului sau administrate de autorităţile publice locale. Totuși, modificările apărute în alte acte normative impun ca persoana cumpărătoare să se înscrie la licitația locuinței. Problema este că, în cele mai multe dintre cazuri, veteranii și văduvele de război nu dețin resurse financiare suficiente pentru a participa la o astfel de procedură.
În aceste condiții, proiectul de lege propus de MApN propune ca respectivele locuințe să fie vândute direct, fară licitație, pentru veteranii și văduvele de război. Dacă nu se pune problema vânzării, prioritară pentru aceste persoane devine repartizarea sau închirierea caselor de la RA-APPS.
Citește și Asigurare automată de sănătate. Cine sunt beneficiarii
Prin urmare, proiectul de act normativ propune ”prioritate la repartizarea, închirierea şi cumpărarea locuinţelor din fondul locativ de stat şi a celor aflate în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat».” Pe de altă parte, ”se autorizează instituţiile publice şi Regia Autonomă «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat» să vândă locuinţele pe care le au în administrare, la cerere, prin vânzare directă, veteranilor de război şi văduvelor de război care le deţin cu contract de închiriere.’
Propunerea legsilativă va fi supusă dezbaterii Guvernului, care o va trimite apoi în Parlament, pentru adoptare finală. Dacă va fi votată de Legislativ, în termen de 90 de zile de la intrarea sa în vigoare, Guvernul va normele metodologice de aplicare a noilor reglementări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...