Locuințe de la RA-APPS. Propunere a Ministerului Apărării

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un ajutor binevenit
Un ajutor binevenit
Ministerul Apărării a lansat spre dezbatere o propunere de modificare a Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de războ,i astfel încât beneficiarii acestui act normativ să își poată cumpăra direct locuințele de la Regia Autonomă «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat» (RA-APPS), dacă stau cu chirie.

Conform actualelor prevederi, veteranii şi văduvele de război au dreptul de a cumpăra locuinţele pe care le ocupă în baza unui contract de închiriere valabil încheiat și aflate în proprietatea publică a statului sau administrate de autorităţile publice locale. Totuși, modificările apărute în alte acte normative impun ca persoana cumpărătoare să se înscrie la licitația locuinței. Problema este că, în cele mai multe dintre cazuri, veteranii și văduvele de război nu dețin resurse financiare suficiente pentru a participa la o astfel de procedură.

În aceste condiții, proiectul de lege propus de MApN propune ca respectivele locuințe să fie vândute direct, fară licitație, pentru veteranii și văduvele de război. Dacă nu se pune problema vânzării, prioritară pentru aceste persoane devine repartizarea sau închirierea caselor de la RA-APPS.

Citește și Asigurare automată de sănătate. Cine sunt beneficiarii

Prin urmare, proiectul de act normativ propune ”prioritate la repartizarea, închirierea şi cumpărarea locuinţelor din fondul locativ de stat şi a celor aflate în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat».” Pe de altă parte, ”se autorizează instituţiile publice şi Regia Autonomă «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat» să vândă locuinţele pe care le au în administrare, la cerere, prin vânzare directă, veteranilor de război şi văduvelor de război care le deţin cu contract de închiriere.’

Propunerea legsilativă va fi supusă dezbaterii Guvernului, care o va trimite apoi în Parlament, pentru adoptare finală. Dacă va fi votată de Legislativ, în termen de 90 de zile de la intrarea sa în vigoare, Guvernul va normele metodologice de aplicare a noilor reglementări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel